De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 december 2014

Kinderpardon: aan het toezicht onttrokken? (uitspraak)


ECLI:NL:RBDHA:2014:15852 Rechtbank Den Haag, 23-12-2014, AWB 14/10526

Datum uitspraak:
23-12-2014
Datum publicatie:
24-12-2014
Rechtsgebieden:
Vreemdelingenrecht
Bijzondere kenmerken:
Eerste aanleg - enkelvoudig
Vindplaatsen:
Rechtspraak.nl
Inhoudsindicatie:
De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie stelt zich op het standpunt dat eisers niet aan de voorwaarden voor het kinderpardon voldoen omdat zij zich langer dan drie maanden aan het toezicht hebben onttrokken. Onder verwijzing naar een uitspraak van 1 juli 2014 is de rechtbank van oordeel dat de vaststelling dat een vreemdeling zich heeft onttrokken aan het toezicht, gelet op het doel van de Regeling, gegrond dient te zijn op een actieve handeling dan wel een bewust nalaten van die vreemdeling. Dat eisers zich na 27 juli 2010 niet bij een gezinslocatie hebben gemeld voor opvang vormt geen ‘bewust nalaten’ als hiervoor bedoeld. Aan eisers is nimmer een verplichting opgelegd zich te melden op een gezinslocatie, zij beschikten in 2010 en nadien in Wageningen over onderdak en ondersteuning, zij hadden daar hun sociale netwerk en eiser 1 ging daar al enige jaren naar school. Gelet hierop valt niet in te zien waarom zij dit alles zouden opgeven om hun intrek te nemen in een gezinslocatie elders. Dit nog daargelaten dat het onzeker was of zij voor opvang in een gezinslocatie in aanmerking zouden komen. Verder hebben eisers betwist dat aan hen een meldplicht bij de Vreemdelingenpolitie was opgelegd, waarop verweerder in het besluit niet is ingegaan. De omstandigheid dat eisers in 2008 het asielzoekerscentrum vrijwillig hebben verlaten kan evenmin als onttrekkingshandeling worden gezien omdat zij toen al te horen hadden gekregen dat zij het asielzoekerscentrum dienden te verlaten. De staatssecretaris heeft dus onvoldoende gemotiveerd waarom hij eisers niet in het bezit heeft gesteld van een verblijfsvergunning op grond van het kinderpardon

 De hele uitspraak staat hier: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBDHA:2014:15852
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator