Gevolgen uitspraak Centrale Raad van Beroep d.d. 16 augustus 2011

Op 16 augustus 2011 heeft de Centrale Raad van Beroep (CRvB) geoordeeld dat gemeenten aan Turkse migranten geen inburgeringsplicht meer mogen opleggen (zie LJN: BR4959). Deze uitspraak gaat over de verplichte inburgering van al in Nederland toegelaten Turkse migranten en hun gezinsleden.

Deze uitspraak heeft ook gevolgen voor de inburgering die wordt vereist door de Wet inburgering in het buitenland. Turkse migranten hoeven nu ook niet meer te voldoen aan de voorwaarde van het behaald hebben van het basisexamen inburgering in het buitenland.

Gevolgen voor afgesloten procedures
De uitspraak heeft geen gevolgen voor zaken die al zijn afgehandeld en waartegen geen rechtsmiddel (zoals bezwaar en beroep) meer open staat. In al afgehandelde zaken zal niet tot restitutie / teruggave worden overgegaan.

Gevolgen voor lopende procedures
Bezwaren tegen het betalen van het examengeld van het basisexamen inburgering en de legesheffing kunnen naar voren worden gebracht in het kader van een openstaande mvv-aanvraag of door tijdig (binnen 4 weken) bezwaar in te dienen tegen het besluit op de mvv-aanvraag.

Voor sommige Turkse migranten gelden lagere legestarieven. Raadpleeg http://www.ind.nl/Leges/leges-huwelijk-relatie-familie-of-gezin.aspx voor meer informatie.
Let op: Als de hoofdpersoon naast de Turkse nationaliteit ook de Nederlandse nationaliteit bezit, geldt het normale legestarief.

bron: Gevolgen uitspraak Centrale Raad van Beroep d.d. 16 augustus 2011


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd