De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 februari 2011

Seminar bij Saxion: 'Culturele diversiteit werkt!'

A.s donderdagmiddag (10 februari) organiseren Kamer van Koophandel Oost Nederland, Randstad, Holland Zorg en Saxion een seminar in Deventer met als titel 'Culturele diversiteit werkt!'.

Kennismigranten worden steeds belangrijker voor organisaties nu de schaarste toeneemt. Deze groep werknemers brengt niet alleen kennis met zich mee. Ze zorgen ook voor diversiteit in organisaties en kunnen een rol spelen in internationaal georiënteerde activiteiten.
Waar liggen de kansen en wat zijn de valkuilen voor een organisatie met diverse nationaliteiten op de werkvloer?Waar zijn deze internationale kandidaten te vinden en met welke praktische zaken worden werkgever en werknemer geconfronteerd?Tijdens dit afwisselende en boeiende seminar wordt door de sprekers vanuit verschillende perspectieven antwoord gegeven op deze vragen


Naast presentaties van gerenommeerde sprekers zijn er interactieve sessies waarin experts uit bedrijfsleven, overheid en wetenschap kun kennis en ervaringen delen.

Sprekers
Hoogleraar organisatiepsychologie Karen van Oudenhoven-van der Zee schetst in haar presentatie hoe de kracht van verschillende achtergronden en culturen benut kan worden. Vervolgens kiezen de deelnemers uit interactieve sessies waarin sprekers uit bedrijfsleven, overheid en wetenschap kun kennis en ervaringen delen: hoe om te gaan met cultuurverschillen binnen de organisatie? Waar vind je als organisatie buitenlandse werknemers, en wat is hun toegevoegde waarde?
Tot slot presenteert recruitment manager Benelux van IBM, Stephano Bel, de ervaringen van zijn organisatie met werving en selectie van en werken met internationale medewerkers.

Van 13.30 - 18.00 uur.


13.30-14.00 uur


Ontvangst14.00-14.15 uur

Welkomstwoord door Rob Gregorowitsch, directeur Kamer van Koophandel Oost Nederland

14.15-15.00 uur

Benut de kracht van het verschil: diversiteitsmanagement als gerichte organisatieverandering door Karen van Oudenhoven-van der Zee, hoogleraar Organisatiepsychologie en Directeur van het Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid, Rijksuniversiteit Groningen15.00-16.30 uur

ParallelsessiesU kunt deelnemen aan één van onderstaande parallelsessies.1.Kennismigranten: waarom zou je eraan beginnen?

Hans Peter Benschop, programmaleider Trendbureau Overijssel presenteert trends en ontwikkelingen over de verwachte personeelstekorten in de nabije toekomst, en de rol die kennismigranten kunnen spelen bij het voorzien in deze behoefte.

Jan Baake, HR manager Siemens Industrial Turbomachinery en een internationale trainee vertellen hun praktijkervaringen.

2.Wat moet je regelen voor internationale werknemers?

Monica Mauri, director of rewards & performance management Randstad vertelt welke praktische zaken komen kijken bij het in dienst nemen van internationale werknemers, zoals verzekeringen, huisvesting, juridische zaken, etc.

Freerk Faber, directeur World Trade Center Twente informeert over de plannen van het WTC Twente voor het opzetten van een expatdesk, en wat deze voor werkgevers kan betekenen bij het aantrekken van buitenlandse kenniswerkers.

De voertaal tijdens deze sessie is Engels.

3.Hoe ga je om met cultuurverschillen binnen je organisatie?

Ad Borggreve, senior lecturer Intercultural Management Saxion geeft tips & tricks om het beste uit multiculturele teams te halen en om mogelijke problemen door culturele verschillen te voorkomen.


16.30-17.15 uur

Afsluitende lezing - Stephano Bel, recruitment manager IBM Nederland17.15-18.00 uur

Borrel

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met Caja Kamphuis van Randstad: via de mail caja.kamphuis@nl.randstad.com of via telefoonnummer (053) 483 85 78.


Meer info: http://saxion.nl/over_saxion/nieuws/berichten/0000003245

Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator