Seminar bij Saxion: 'Culturele diversiteit werkt!'

A.s donderdagmiddag (10 februari) organiseren Kamer van Koophandel Oost Nederland, Randstad, Holland Zorg en Saxion een seminar in Deventer met als titel 'Culturele diversiteit werkt!'.

Kennismigranten worden steeds belangrijker voor organisaties nu de schaarste toeneemt. Deze groep werknemers brengt niet alleen kennis met zich mee. Ze zorgen ook voor diversiteit in organisaties en kunnen een rol spelen in internationaal georiënteerde activiteiten.




Waar liggen de kansen en wat zijn de valkuilen voor een organisatie met diverse nationaliteiten op de werkvloer?



Waar zijn deze internationale kandidaten te vinden en met welke praktische zaken worden werkgever en werknemer geconfronteerd?



Tijdens dit afwisselende en boeiende seminar wordt door de sprekers vanuit verschillende perspectieven antwoord gegeven op deze vragen


Naast presentaties van gerenommeerde sprekers zijn er interactieve sessies waarin experts uit bedrijfsleven, overheid en wetenschap kun kennis en ervaringen delen.

Sprekers
Hoogleraar organisatiepsychologie Karen van Oudenhoven-van der Zee schetst in haar presentatie hoe de kracht van verschillende achtergronden en culturen benut kan worden. Vervolgens kiezen de deelnemers uit interactieve sessies waarin sprekers uit bedrijfsleven, overheid en wetenschap kun kennis en ervaringen delen: hoe om te gaan met cultuurverschillen binnen de organisatie? Waar vind je als organisatie buitenlandse werknemers, en wat is hun toegevoegde waarde?
Tot slot presenteert recruitment manager Benelux van IBM, Stephano Bel, de ervaringen van zijn organisatie met werving en selectie van en werken met internationale medewerkers.

Van 13.30 - 18.00 uur.


13.30-14.00 uur


Ontvangst



14.00-14.15 uur

Welkomstwoord door Rob Gregorowitsch, directeur Kamer van Koophandel Oost Nederland





14.15-15.00 uur

Benut de kracht van het verschil: diversiteitsmanagement als gerichte organisatieverandering door Karen van Oudenhoven-van der Zee, hoogleraar Organisatiepsychologie en Directeur van het Instituut voor Integratie en Sociale Weerbaarheid, Rijksuniversiteit Groningen



15.00-16.30 uur

Parallelsessies



U kunt deelnemen aan één van onderstaande parallelsessies.



1.Kennismigranten: waarom zou je eraan beginnen?

Hans Peter Benschop, programmaleider Trendbureau Overijssel presenteert trends en ontwikkelingen over de verwachte personeelstekorten in de nabije toekomst, en de rol die kennismigranten kunnen spelen bij het voorzien in deze behoefte.

Jan Baake, HR manager Siemens Industrial Turbomachinery en een internationale trainee vertellen hun praktijkervaringen.

2.Wat moet je regelen voor internationale werknemers?

Monica Mauri, director of rewards & performance management Randstad vertelt welke praktische zaken komen kijken bij het in dienst nemen van internationale werknemers, zoals verzekeringen, huisvesting, juridische zaken, etc.

Freerk Faber, directeur World Trade Center Twente informeert over de plannen van het WTC Twente voor het opzetten van een expatdesk, en wat deze voor werkgevers kan betekenen bij het aantrekken van buitenlandse kenniswerkers.

De voertaal tijdens deze sessie is Engels.

3.Hoe ga je om met cultuurverschillen binnen je organisatie?

Ad Borggreve, senior lecturer Intercultural Management Saxion geeft tips & tricks om het beste uit multiculturele teams te halen en om mogelijke problemen door culturele verschillen te voorkomen.


16.30-17.15 uur

Afsluitende lezing - Stephano Bel, recruitment manager IBM Nederland



17.15-18.00 uur

Borrel

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met Caja Kamphuis van Randstad: via de mail caja.kamphuis@nl.randstad.com of via telefoonnummer (053) 483 85 78.


Meer info: http://saxion.nl/over_saxion/nieuws/berichten/0000003245

Law Blogs
Law blog

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd

Deportation of Afghan children would violate UN conventions