De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 februari 2011

Ruim 2300 immigranten geweerd uit vliegtuig

(Novum) - Ambtenaren van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en marechaussee hebben vorig jaar voorkomen dat 2300 reizigers met onjuiste of valse documenten op het vliegtuig naar Nederland konden stappen. Dat blijkt uit cijfers die minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) vrijdag bekend heeft gemaakt.

De reizigers konden worden opgespoord dankzij een internationaal netwerk van zogeheten liaisonambtenaren van de IND en de marechaussee, die zijn gespecialiseerd in het herkennen van 'malafide' passagiers.

Ook trainen deze ambtenaren medewerkers van luchtvaartmaatschappijen, immigratiediensten en consulaire afdelingen van ambassades in het herkennen van valse reisdocumenten.

Het cijfer van 2300 is volgens Leers een belangrijk resultaat in de strijd tegen illegale immigratie. De bewindsman breidt dit netwerk daarom uit met vier ambtenaren, zoals al was afgesproken in het regeerakkoord. In totaal gaat het om 28 ambtenaren.

De komende tijd gaan zij hun aandacht vooral richten op Zuid-Amerika, de Kaukasus en de Hoorn van Afrika.

Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3409495.ece/Ruim_2300_immigranten_geweerd_uit_vliegtuig.html


Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator