De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

12 september 2018

Koken in Afghaans restaurant leidt tot diploma: 'We zijn een springplankje voor jonge vluchteling'


Koken in Afghaans restaurant leidt tot diploma: 'We zijn een springplankje voor jonge vluchteling'

TILBURG - Jonge vluchtelingen spreken de taal slecht, kennen de cultuur niet en hebben vaak een bewogen verleden. Voor bedrijven zijn het dan ook niet de ideale werknemers. Rabia Alizadah van het Afghaanse restaurant Sarban in Tilburg helpt deze jongeren. Zij biedt ze een werkplek en een horeca-opleiding om ze klaar te stomen voor de maatschappij. Woensdag studeert de eerste groep jonge vluchtelingen af.
“Het probleem is dat alleenstaande minderjarige asielzoekers heel moeilijk aan een baan komen of op school veel moeilijkheden hebben,” vertelt Rabia. “Acht jaar geleden zijn we daarom begonnen met het aanbieden van werkplekken voor deze groep. Vorig jaar zijn we gaan samenwerken met verschillende organisaties in Tilburg zoals de gemeente en de Rooi Pannen en hebben we het gekoppeld aan een opleiding op mbo-niveau.”
Diploma
Osama Dyab (20) uit Syrië is de eerste student die woensdag zijn diploma mag ophalen. Hij is ontzettend trots. “Toen ik in Nederland kwam was alles heel moeilijk voor mij. Ik kende niemand en sprak de taal niet. Nu heb ik een diploma. Dat is een eigenlijk een nieuwe kans voor mij. Ik denk dat mijn leven beter gaat worden.”

Lees de rest van het artikel hier: https://amp-omroepbrabant-nl.cdn.ampproject.org/c/s/amp.omroepbrabant.nl/nieuws/amp/282326822/Koken-in-Afghaans-restaurant-leidt-tot-diploma-We-zijn-een-springplankje-voor-jonge-vluchtelingInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator