Uitgezet naar Armenië Lili en Howick moeten naar Armenië, bepaalde het kabinet vrijdag. Twee jaar geleden trof de familie Khachatryan hetzelfde lot.
Een kleine twee jaar geleden ging het net zo. Een broer, een zus en een dreigende uitzetting. Ze groeiden op in Nederland en hadden ouders uit Armenië. Scholieren lieten per protestbord weten dat hun klasgenootje moest blijven. Er was aandacht van de nationale televisie, en een burgemeester deed een dringend beroep op een staatssecretaris. Maar de rechter bepaalde anders, en eind december 2016 moesten Eva van zes en Suren van vier met hun vader en hoogzwangere moeder vertrekken uit Nederland. Hun oude woonplaats was Boxmeer en de nieuwe heette Jerevan.
Hovsep Khachatryan (35) neemt de telefoon op. Ha, hij weet al waarom de journalist belt – hij houdt het nieuws nog in de gaten. „Vanwege Howick en Lili zeker.” Te horen aan het gedrentel en de kreetjes op de achtergrond is er een klein kind in zijn buurt. Ja, dat is Elina, zegt hij, vorig jaar februari geboren. Tuurlijk, het schikt. Hovsep loopt naar buiten, de straat op, dat praat wat makkelijker. Met uitzicht, zo zal hij later vertellen, op een grijskleurig, „half ingestort” huis met een voortuin vol afgedankte meubels, praat hij uitvoerig over het nieuwe leven van hem en zijn gezin. Bij een later telefoongesprek zit hij op de bank bij een vriend.
Lees verder in het NRC:
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/07/van-eigen-slaapkamer-in-boxmeer-naar-stapelbed-op-balkon-in-jerevan-a1615721
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Geen opmerkingen:
Een reactie posten