De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 september 2018

Ook in België kennen ze zaken waarbij kinderen uit veilige landen proberen aan uitzetting naar dat land te ontkomen.


Ook in België kennen ze zaken waarbij kinderen uit veilige landen proberen aan uitzetting naar dat land te ontkomen. Daar worden die vervolgens in bewaring gesteld.


Weggelopen Servisch gezin opnieuw naar gesloten centrum Steenokkerzeel

Het Servische gezin dat gisteren was verdwenen uit de open terugkeerwoning in Sint-Gillis-Waas, is vrijdag door de lokale politie opgepakt in Kruibeke. Het wordt teruggebracht naar het gesloten centrum van Steenokkerzeel, bevestigt de Dienst Vreemdelingenzaken aan De Standaard. Hun advocaten spreken van een 'schandalige klopjacht'.
(...)
 Die uitwijzing liep echter vertraging op, omdat de kinderen in eigen naam een nieuwe asielaanvraag hadden gedaan. Omdat de repatriëring van het gezin daardoor niet binnen de wettelijk voorziene 28 dagen kon gebeuren, konden ze niet langer in het gesloten centrum verblijven. Daarom werd de familie begin deze week overgebracht naar een open gezinswoning in Sint-Gillis-Waas. Bedoeling was dat het gezin daar verder zou worden begeleid met het oog op zijn terugkeer, maar donderdag bleek dat de vrouw en haar kinderen verdwenen waren uit de woning.
 (...)

Op Twitter roept staatssecretaris Francken (N-VA) de advocaten van de familie echter op de 'nutteloze procedureslag' te staken. Volgens de Staatssecretaris voor Asiel en Migratie zorgen net die procedures voor 'meer stress bij de kinderen'.
Eind september wordt een uitspraak verwacht van de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen over de asielaanvraag van de kinderen. Afhankelijk van die beslissing moeten het gezin dan het land uit, of kan het alsnog blijven.

Lees hier verder: #vreemdelingenrecht #uitzetting #België 


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator