De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

12 september 2018

'Laatste woord staatssecretaris bij asielaanvraag is willekeurig'

Ik ben het zelf met een aantal uitspraken in dit artikel niet eens. Juist omdat die bevoegdheid er is als een zaak niet binnen het beleid valt omdat die situatie niet kon worden voorzien. Vaak spelen er dan een combinatie van factoren.


'Laatste woord staatssecretaris bij asielaanvraag is willekeurig'


Tegen alle verwachtingen in kregen de Armeense tieners Howick en Lili afgelopen weekend toch een verblijfsvergunning. Staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) maakte op het laatste moment gebruik van zijn recht persoonlijk over hun lot te beslissen. Hoe werkt die discretionaire bevoegdheid, en waarom wordt voor de een wel een uitzondering gemaakt en voor de ander niet?
Er zijn geen vaste regels voor het toepassen van de discretionaire bevoegdheid. De mogelijkheid is juist in de wet gezet als laatste redmiddel, voor als een asielaanvraag is afgekeurd en alle juridische procedures doodlopen, maar de verantwoordelijk staatssecretaris of minister toch een uitzondering wil maken.

Lees hier verder:
 
https://nos.nl/artikel/2250007-laatste-woord-staatssecretaris-bij-asielaanvraag-is-willekeurig.htmlInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

1 opmerking:

Anoniem zei

De staatssecretaris creëerde een twee problemen.
1) De geloofwaardigheid van een "eerlijke" procedure is ondermijnd. Duizenden asielzoekers vertrekken na afwijzing. Zij zijn "gehoorzaam". Veel asielzoekers vertrekken niet, daarbij aangespoord door de "Goeroes van de valse hoop", kerken, anarchistische vrijwilligers, gesubsidieerde stichtingen die ongedocumenteerden opvangen, advocaten die meedoen aan het stapelen van procedures. Sommige pupillen van de Goeroes worden uiteindelijk beloond.

2) Hij beweert op vrijdag "alles overwegende blijft het nee". Op zaterdag beweert hij hetzelfde, maar hij spreekt onwaarheid. De waarheid is dat hij "alles + 1 overweegt". Iedereen weet nu wat die "1" is! Veel mensen gaan nu hun eigen "1" bedenken. Ik noem er een paar.

Tienermoeder worden; jongensprostitutie; je kind drugsverslaafd laten maken door foute vrienden voor hen te zoeken; je kind opvoeden in een religie die in het thuisland niet wordt getolereerd; …..

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator