De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 september 2018

VACATURE: Jeugdbegeleider bij het COA


AMV Medewerker I Jeugdbegeleider I COA

 • Maastricht
 • HBO
 • Overheid
 • 32 uur pw
 • Fulltime
 • #1334003293

Wat ga je doen?


Voor een nieuw te openen AMV locatie in Maastricht zijn we op zoek naar jeugdbegeleiders.

Als medewerker AMV (alleenstaande minderjarige vreemdeling) heb je een uitdagende baan met een dynamische doelgroep van verschillende afkomst. Hoogstwaarschijnlijk zoeken we jou, je hebt immers al op de vacature geklikt en bent dus nieuwsgierig.

Als medewerker AMV (sociaal pedagogisch medewerker, jeugdbegeleider) ben jij verantwoordelijk voor het realiseren van een veilig, leefbaar en beheersbaar woonklimaat voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen in het asielzoekerscentrum op de locatie Maastricht. Hierin bied je begeleiding en structuur aan de vreemdeling en bevorder je de persoonlijke ontwikkeling van de minderjarige asielzoeker vanuit een realistisch toekomstperspectief. Je hebt dus een begeleidende functie, met een maatschappelijk/sociaal tintje. Jouw dag staat in het teken van de alleenstaande minderjarige vreemdeling.

De volgende werkzaamheden behoren tot je takenpakket:

Zorgdragen voor de dagelijkse opvang aan de doelgroep bij het COA;
Je signaleert, handelt preventief en intervenieert bij problemen, spanningen en conflicten;
Je begeleidt alleenstaande minderjarige vreemdelingen volgens de methodiek en stelt begeleidingsplannen op;
Je motiveert, stimuleert en activeert de doelgroep tot persoonlijke ontwikkeling, zelfstandigheid en activiteiten gericht op hun toekomst;
Je organiseert en geeft uitvoering aan groepsactiviteiten;
Je beheert en reikt medicijnen uit volgens protocol;
Je onderhoudt externe contacten gericht op afstemming en samenwerking met onder meer ketenpartners, voogdij instelling, onderwijsinstellingen en omwonenden;
Je voert individuele- en groepsgesprekken met alleenstaande minderjarige vreemdelingen gericht op de toekomst.
Of, zoals 2 huidige AMV-medewerkers dit verwoorden:
Iedere dag is anders. Je hebt te maken met een zeer dynamische doelgroep van allerlei verschillende afkomsten. Het werken in een heel divers team en met een hele diverse doelgroep van vreemdelingen maakt het werken bij COA zo leuk. Bovendien werk je met jongeren van 15 tot en met 17 jaar, wat mij persoonlijk erg aanspreekt. Waar ik momenteel werkzaam ben, heb je te maken met jongeren die vaak pas 72 uur in Nederland zijn. Je bent één van de eerste organisaties waar deze jongeren mee te maken krijgen. Het leuke hieraan is dat je de jongeren warm kunt verwelkomen en ze een veilig gevoel kunt geven. Verder heb je als mentor AMV een aantal jongeren waarvan jij de persoonlijke mentor bent. Met deze jongere stel je een ontwikkelingsplan op, zie je erop toe hoe deze ontwikkeling verloopt en stel je het ontwikkelingsplan waar nodig bij. AMV is een ontzettend leuke doelgroep binnen jongerenwerk.

Wie ben je?


 • je bent in het bezit van een diploma van één van de volgende HBO sociaal-agogische opleidingen; Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Culturele Maatschappelijke Vorming, Pedagogiek, Social Work of Toegepaste Psychologie. Deze eventueel aangevuld met specifieke trainingen in het opvangen van minderjarige asielzoekers.
 • of je hebt een MBO diploma niveau 4 richting jeugdzorg/een sociaal agogische richting met aantoonbare werkervaring in de jeugdzorg.
 • je bent geregistreerd als Jeugdzorgwerker in het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) of bereidheid deze (op eigen kosten) aan te vragen.
 • je hebt kennis van het juridisch kader Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen.
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden.
 • kundig in het omgaan met emoties, bijvoorbeeld in slechtnieuws gesprekken.
 • je bent bereid onregelmatig te werken (avond-, nacht- en weekenddiensten).
 • je hebt affiniteit met de doelgroep, houdt van aanpakken en hebt een flexibele instelling.
 • je bent bewust van de omgeving waarin je opereert en kunt samenwerken met andere partijen zoals gemeenten en partners in de vreemdelingenketen (o.a. IND, DT&V, NIDOS).
 • je bent in bezit van een geldig BHV- en Agressie certificaat of bereid deze voorafgaand aan het dienstverband te behalen.
Het COA biedt veel mogelijkheden voor zijn werknemers en investeert graag. Jaarlijks worden er (interne) opleidingen en trainingen gegeven zodat je je als professional kan verdiepen en groeien in verschillende onderwerpen/thema’s.

Over het bedrijf


Het COA is de organisatie in Nederland die zich inzet voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Het COA is een unieke organisatie met een bijzondere doelgroep.

De opvang en begeleiding van de ‘bewoners’ staan bij iedere functie centraal. De aard van het werk vraagt om een betrokken en flexibele houding die uitgaat van aanpakken en doen wat nodig is om de huisvesting en begeleiding goed te regelen. De inbreng van medewerkers op hun vakgebied maakt het verschil voor de toekomst van iedere asielzoeker in Nederland.

Wat bieden wij jou?


Je komt terecht in een organisatie waarin samenwerking erg belangrijk is. Niet alleen met je directe collega’s op het werk, ook met samenwerkingspartners. Verder werk je met een dynamische doelgroep waar geen enkele dag hetzelfde is en waar je vaak zult moeten anticiperen op verschillende situaties. Dit vergt aanpassingsvermogen en flexibiliteit van de professional. Deze verandering(en) kunnen een uitdaging zijn omdat je manier van begeleiden moet veranderen met welke bewoner je voor je hebt.
 • salaris in schaal 6 (COA CAO) - € 17,05 tot € 21,88 bruto per uur (exclusief onregelmatigheidstoeslagen). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en relevante werkervaring.
 • werkweek van 32 á 36 uur (afhankelijk van je eigen wens)
 • een leuke baan voor langere duur
 • tegemoetkoming in de reiskosten (conform CAO COA)
Heb je vragen over deze vacature? Bel ons op 0475-425010 of mail ons via roermondoverheid@startpeople.nl.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator