Meedenkvraag over bewijsnood in gezinsherenigingszaken en DNA. Wie kan helpen?

Iemand die hier abonnee is maar liever anoniem blijft stelt de volgende vraag: "Ik vroeg me af wanneer de IND in gezinsherenigingszaken oordeelt dat er sprake is van bewijsnood. Ik ken namelijk 2 personen die al tijden bezig zijn met gezinshereniging en in beide gevallen zou DNA onderzoek een oplossing kunnen zijn omdat ze niet beschikken over (voldoende) documenten, maar de IND blijft telkens bij elk beroep maar vragen om meer gedetailleerde uitleg waarom documenten ontbreken en verwijzen naar ambtsberichten die zeggen dat identiteitpapieren toch echt wel af en toe afgegeven worden, etc. Wanneer is het voor de IND genoeg? Kan iemand ook zelf dan gewoon het initiatief nemen en bij het beroep maar om een DNA onderzoek vragen, of moet dat aanbod echt vanuit de IND gedaan worden? "

Jeugdboekenmaand BE



Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Reacties

Unknown zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei…
Er is in elk geval geen reden waarom niet je zelf zou kunnen proberen om een DNA-onderzoek op te starten. Hoewel het wel lastig is als je geen papieren hebt om aan te tonen dat jij degene bent die bij het DNA hoort.

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms