De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 maart 2018

"Waarom zou de westerse levensstijl van Mohadese geen levensovertuiging kunnen zijn?"

Fleur bracht dit interessante artikel onder mijn aandacht. Het gaat hier om een Afghaanse jonge vrouw die missschien zelfs voor Nederlandse begrippen (of wordt ik nu een beetje oud en conservatief?) vrije levenstijl wil hebben en hoewel ze dankzij haar vriend zo aan een verblijfvergunning bij partner zou kunnen komen uit principe doorprocedeerd tot aan de Raad van State.

"
Drieënhalf jaar geleden begon Mohadese haar eigen asielprocedure. Ze wilde in één keer duidelijk maken hoe westers ze is. Mohadese vertrok om half acht naar school in Amersfoort en kwam zelden voor negen uur 's avonds terug. Ze was bijna klaar met haar mbo-opleiding Zorg en Welzijn. Ze had vriendinnen in Amersfoort: die vrijheid wilde zij ook. En mannen gewoon in de ogen kijken. En naar de sportschool. En bij haar vriendje slapen, als zij daar zin in had.

Volgens het VN-vluchtelingenverdrag geeft risico op vervolging op grond van ras, etniciteit, politieke overtuiging, religie of het behoren tot een bepaalde sociale groep (bijvoorbeeld lhbt'ers) recht op een vluchtelingenstatus. En als Mohadese zich zoals hier zou kleden en gedragen in Afghanistan, wordt ze opgepakt en gestraft. Daarover zijn alle partijen het eens.

Maar kun je vrouwen met een verwesterde levensstijl ook rekenen tot een sociale groep, of een religieuze levensovertuiging? Waarom eigenlijk niet, nu veel Nederlanders 'onze manier van leven' met welhaast religieuze bekeringsdrang aan nieuwkomers verkopen?

Staatssecretaris Harbers van Vreemdelingenzaken denkt daar uiteraard anders over. Volgens zijn raadsvrouw is het misschien lastig om afstand te doen van westerse normen en westers gedrag, maar wel mogelijk. Dit omdat westers gedrag 'aangeleerd' is (alsof religie niet ook aangeleerd kan zijn)."
Lees hier het artikel in de Volkskrant: https://www.volkskrant.nl/opinie/waarom-zou-de-westerse-levensstijl-van-mohadese-geen-levensovertuiging-kunnen-zijn~a4582914/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=227caf8e978e323ea86d68cbd0003873a38d5de8

Ik zat te denken: als het uit moeten kunnen dragen van je homoseksuele seksualiteit identiteit tot vluchtelingenschap kan leiden waarom zou het willen kunnen uidragen van je heteroseksuele vrouwelijke seksuele identiteit dat dan niet kunnen? Ik vind dat dat hetzelfde is.
Bulk Alert


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator