De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 maart 2018

Regeringsbrief aan Tweede Kamer over Integrale migratieagenda (het bestuderen waard)

De regering geeft in deze brief aan van mening te zijn dat het migratiebeleid integraal moet worden ontwikkeld op de volgende vlakken:

- Op alle werkterreinen van de overheid;
- Zowel op het gebied van de illegale als de legale migratie (heel politiek corrrect genoemd reguliere en ireguliere migratie)
- Samenwerking op alle niveau's: tussen rijksoverheid en gemeentes en provincies.

Hiertoe heeft de regering een zespijleragenda opgesteld.

De pijlers richten zich op het voorkomen van irreguliere migratie, het versterken van opvang en bescherming in de regio, het vormgeven van een solidair en solide asielstelsel binnen de Europese Unie en Nederland, minder illegaliteit en meer terugkeer, het bevorderen van legale migratieroutes, en het stimuleren van integratie en participatie.
Ik heb met name met aandacht het stukje over het bevorderen van legale migratieroutes bestudeerd. Ik denk dat het zeker een goed plan is om voorlichting te geven over reguliere mogelijkheden als arbeidsmigratie, studie, tijdelijke arbeid en dergelijke. Ik heb wel eens gehoord dat mensen 10.000 euro aan een mensensmokkelaar moesten betalen. Daar kan je ook voor als student in het Westen gaan studeren en eventueel zo asiel aanvragen mocht dat nodig zijn. Maar als je als arts gewoon als onderzoeker aan de slag kan in Europa hoef je helemaal geen asiel aan te vragen.

Ook wil de regering het aantal hervestigingen omhoog brengen van 550 naar 750 en 10.000 via de EU-afspraken (u weet wel de mensen die vanuit Griekenland moeten worden doorgeplaatst).

Ik las ook nog dat de regering de mogelijkheid voor dubbele nationaliteit wil verruimen. Nou zou het fijn zijn als dat ook eens gaat gelden voor Nederlanders.

De hele regeringsbrief kunt u hier lezen: https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/kamerstukken/2018/03/30/brief-tweede-kamer-integrale-migratieagenda/Brief+TK+-+Integrale+migratieagenda+%28verzending+TK%29.pdf


Motorola Cashback


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator