De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 maart 2018

Staatssecretaris Harbers (JenV) beantwoordt vragen van het Kamerlid Jasper van Dijk (SP) over10 jaar generaal pardon.

Aan ongeveer 27000 mensen werd 10 jaar geleden een Generaal Pardon vergunning verleend. Dit was een reguliere vergunning want deze mensen kregen geen asiel. De vergunning werd puur verleend omdat deze mensen asiel hadden aangevraag voor een bepaalde datum en nog steeds in Nederland waren.

Inmiddels hebben 14.820 van hen een verzoek om naturalisatie ingediend. Hiervan zijn 13.220 ingewilligd en 230 zijn Nederlander geworden via de optie procedure.

Jasper van Dijk (SP) vraagt in zijn kamervragen bij hoeveel van de toewijzingen er een uitzondering is gemaakt door niet de eis te handhaven dat er een geboorteakte moet worden overlegd. De Staatssecretaris geeft aan dat dat niet uit de IND gegevens is op te vragen.

Voor een aantal landen geldt de eis niet:


De Staatssecretaris geeft aan dat op de IND website per land staat welke documenten nodig zijn. DAt ook Chinezen en Afghanen aan documenten kunnen komen.

Desgevraagd geeft hij aan dat hij geen uitzondering wil maken omdat anders mensen op een valse naam en valse nationaliteit een Nederlandse identiteit en nationaliteit kunnen krijgen.

Lees het hele kamerstuk hier:

 https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/kamerstukken/2018/03/29/antwoorden-kamervragen-over-tien-jaar-generaal-pardon/antwoorden-kamervragen-over-tien-jaar-generaal-pardon.pdf


Bulk Alert

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator