De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

28 februari 2018

Vacatures en stageplekken bij Vluchtelingenwerk op juridisch gebied en op NT2 gebied

Zomaar een selectie van vacatures (vrijwillig en betaald) en mogelijkheden om stage te gaan lopen die ik vandaag tegen kwam dankzij in eerste instantie een bericht op Linkedin.

OOST- NEDERLAND

 • Betaald, Hele Regio Wij zijn per direct op zoek naar minimaal twee medewerkers die op oproepbasis werkzaam willen zijn als 'Intaker tevens NT2 docent'.
  Vooralsnog voor de periode van 1 jaar.
 • Betaald, Hele Regio Wij zijn per direct op zoek naar minimaal twee medewerkers die op oproepbasis werkzaam willen zijn als 'Intern begeleider NT2 docenten'.
  Vooralsnog voor de periode van 1 jaar.
 • Stage, Arnhem In september 2018 komen er op verschillende locaties in ons werkgebied weer stageplaatsen vrij voor derdejaars studenten HBO-Recht of Sociaal Juridisch Dienstverlening. We zijn nu bezig met inventarisatie, binnenkort is te zien op welke locaties er stageplekken beschikbaar zullen zijn.
 NOORD NEDERLAND

 • Vrijwillig, Stadskanaal Als juridische begeleider geef je ondersteuning aan de rechtsbescherming van vluchtelingen en asielzoekers op het AZC Musselkanaal.
 • Vrijwillig, De Friese Meren Als juridisch begeleider bij het asielzoekerscentrum Wikelerdyk Balk ondersteun je de rechtsbescherming aan vluchtelingen en asielzoekers die woonachtig zijn in het asielzoekerscentrum in Balk aan de Wikelerdyk.
  Bij vluchtelingen met een verblijfsvergunning gaat de juridische begeleiding om het opkomen voor en wijzen op de rechten van cliënt in het algemeen. Je helpt hen bijvoorbeeld bij zaken zoals de aanvraag voor gezinshereniging en eventueel het verlengen van de verblijfsvergunning.
  Bij asielzoekers gaat het om het in kaart brengen van de rechtspositie en de daaraan gekoppelde mogelijkheden voor verblijf in Nederland. Gesprekken over terugkeer naar het land van herkomst worden hierbij niet gemeden. (22 juni 2017)
 • Vrijwillig, Hoogeveen Als vrijwilliger Time4You ga je, onder begeleiding van een teamleider (beroepskracht) Time4You opzetten en uitvoeren voor de kinderen (8 tot 13) die verblijven op het AZC in Hoogeveen. Time4You betekent contact leggen met de jongeren en een veilige plek bieden door het organiseren van bijv activiteiten of thema-bijeenkomsten. Vanuit dit contact ga je informeren, signaleren en waar nodig doorverwijzen. De vrijwilliger bereidt Time4You voor, heeft gesprekken met de kinderen en neemt deel aan team-overleggen. Time4You in Hoogeveen is nog in de opstartfase en is onderdeel van het project Eigen-Wijs. http://www.vluchtelingenwerk.nl/wat-wij-doen/onze-projecten/project-eige...
 WEST EN MIDDEN NEDERLAND

 • Stage, Utrecht Bij het project Toevlucht op de locatie in Utrecht (centrum) biedt VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland een stage aan voor minimaal 16 uur per week voor de periode van 10 maanden. Deze stage kan vervuld worden in het kader van de opleidingen HBO Rechten of HBO Sociaal Juridische Dienstverlening. Als stagiair(e) bied je juridische begeleiding aan o.a. ongedocumenteerden die vragen hebben rondom het verblijfsrecht. Hierbij valt te denken aan de mogelijkheden tot het verkrijgen van een vergunning en terugkeer naar het land van herkomst. Uiteraard betreft het een leerproces en word je begeleid door een beroepskracht.
 • Stage, Lopik VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland, locatie Lopik voert in opdracht van de gemeente de begeleiding uit van vluchtelingen die een verblijfsstatus hebben gekregen. Voor deze locatie bieden we een stage aan die vervuld kan worden in het kader van één van de volgende opleidingen: HBO Sociaal Juridische Dienstverlening, HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of HBO Social Work. De duur van de stage is 10 maanden voor 16 tot 32 uur per week (aantal uur in overleg).
 • Vrijwillig, Almere Wil jij meehelpen aan de bescherming van de rechten van asielzoekers in Nederland? Ben je analytisch, sociaal betrokken en in staat juridische dossiers te analyseren? Zou je daarnaast graag met asielzoekers in contact staan en meer willen leren over de asielwetgeving? Word dan vrijwillig medewerker vluchtverhaalanalyse (VVA) bij VluchtelingenWerk op AZC Almere!
 • Stage, Zeist Ben je op zoek naar een leuke stage, met veel verantwoordelijkheid en vanaf het begin een eigen caseload? Vluchtelingenwerk West en Midden-Nederland, locatie Zeist biedt een boeiende en uitdagende stage aan voor een tweede- of derdejaars student Social Work voor minimaal 16 uur per week voor 6 maanden of langer.
 • Vrijwillig, Utrecht Wil je meehelpen aan het beschermen van de rechten van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland? En lijkt het je leuk om dat te doen op het allernieuwste AZC van Utrecht? VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland is voor de nieuwe locatie AZC Utrecht Einstein (ED) op zoek naar vrijwilligers die graag sociaal-juridische begeleiding willen bieden aan asielzoekers.
 ZUID WEST NEDERLAND

 • Vrijwillig, Den Haag Voor het project ‘SamenHaags’ dat VluchtelingenWerk Den Haag uitvoert in samenwerking met de Gemeente Den Haag zijn wij op zoek naar stagecoaches. Als stagecoach begeleid je statushouders die een maatschappelijke stage lopen ter oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt.
 • Vrijwillig, Leiden, Rotterdam VluchtelingenWerk Nederland zoekt vrijwilligers die (bijna) uitgeprocedeerde asielzoekers begeleiden bij het vinden van toekomstperspectief. Zelfstandige terugkeer naar hun land van herkomst is hierbij een belangrijke optie. Wil jij mensen ondersteunen bij het maken van een nieuw begin en hen ‘met opgeheven hoofd’ laten terugkeren naar hun land van herkomst?
ZUID NEDERLAND

 • Stage, Hele Regio Mogelijkheden voor stagiaires
 • Vrijwillig, Beek, Bernheze, Breda, Den Bosch, Drimmelen, Eindhoven, Geertruidenberg, Gulpen-Wittem, Haaren, Halderberge, Heerlen, Heusden, Horst aan de Maas, Landerd, Leudal, Maasdriel, Maastricht, Moerdijk, Nuth, Oss, Peel en Maas, Roermond, Roosendaal, Schijndel, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Simpelveld, Sittard-Geleen, Tilburg, Uden, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Valkenswaard, Veghel, Venlo, Waalwijk, Zaltbommel, Etten-Leur Vrijwel elke vluchteling in Nederland is inburgeringsplichtig. Onze cursisten krijgen klassikaal les onder begeleiding van een professionele taaltrainer en leren hierin onder meer de Nederlandse taal. Om te zorgen dat zij extra begeleiding krijgen, wordt ook elke cursist gekoppeld aan een persoonlijke taalcoach. Iets voor jou?
 • Betaald, Eindhoven VluchtelingenWerk Zuid zoekt een proactieve, coachende coördinator voor de financiële administratie die de uitdaging van een fusie niet uit de weg gaat!
 • Vrijwillig, Uden De vrijwilliger MENS taalmaatje wordt gekoppeld aan een nieuwe Nederlander.
 • Betaald, Breda, Eindhoven, Heerlen, Heusden, Maastricht, Oss, Roermond, Schijndel, Sittard-Geleen, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Veghel, Venlo, Weert Stichting VluchtelingenWerk Zuid-Nederland is een professionele vrijwilligersorganisatie aangesloten bij VluchtelingenWerk Nederland (VWN). Stichting VluchtelingenWerk Zuid-Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en nieuwkomers en helpt hen bij het opbouwen van een bestaan in Nederland. Daartoe worden op maat producten en projecten aangeboden. Deze hebben betrekking op de terreinen toelating, integratie & participatie en voorlichting en ontmoeting. Stichting VluchtelingenWerk Zuid-Nederland werkt in de regio’s Noord-Brabant, Limburg en de Bommelerwaard.
LANDELIJK

 • Betaald, , Hele Regio VluchtelingenWerk komt op voor de rechten van asielzoekers en vluchtelingen. Wij begeleiden asielzoekers in de juridische procedure en we ondersteunen vluchtelingen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk voert taken uit in het kader van rechtsbescherming, maatschappelijke begeleiding, informatie en advies, inburgering, taalondersteuning, participatie en arbeidstoeleiding.
 • Betaald, Amsterdam VluchtelingenWerk Nederland is de belangrijkste belangenbehartiger van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Ons werk voor vluchtelingen als groep is gericht op zowel de overheid, de politiek, (landelijke) organisaties als het publiek. Naast ons werk als behartiger van hun collectieve belangen staat VluchtelingenWerk vluchtelingen persoonlijk bij tijdens hun asielprocedure en ondersteunen wij hen in het proces van integratie in Nederland. Een deel van de afdeling Diensten van het Landelijk Bureau kan worden gezien als het bedrijfsbureau ten aanzien van de administratie, P&O en budgetbeheer. Daarnaast is de afdeling ondersteunend en faciliterend voor de gehele vereniging (zowel het Landelijk Bureau als de bedrijfsbureaus van de regionale stichtingen) met als doel een effectievere en efficiëntere, functionerende vereniging. 
  Bekijk vacature
 • Betaald, , Hele Regio VluchtelingenWerk komt op voor de rechten van asielzoekers en vluchtelingen. Wij begeleiden asielzoekers in de juridische procedure en we ondersteunen vluchtelingen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk voert taken uit in het kader van rechtsbescherming, maatschappelijke begeleiding, informatie en advies, inburgering, taalondersteuning, participatie en arbeidstoeleiding.
 • Betaald, , Rotterdam VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland is op zoek naar een Projectbegeleider Gebiedsteam voor ons Client Centre. Deze functie van 18 uur wordt gecombineerd met de functie administratief medewerker AZC Beverwaard in Rotterdam (6 uur).
 • Betaald, , Rotterdam VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland is op zoek naar een Projectcoördinator Huisvesting/ Facilitair. Het gaat om een functie van 24 uur per week, de standplaats is Rotterdam.
 • Betaald, , Rotterdam VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland is op zoek naar een Assistent Controller. Het gaat om een baan van 32 uur per week, de standplaats is Rotterdam.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator