De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 februari 2018

'Werkvisum voor migrant uit veilig land ontmoedigt illegale migratie'


Door meer werkvisa te verstrekken aan migranten uit landen die als veilig worden aangemerkt, kan Nederland illegale migratie ontmoedigen. Dat schrijft de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) in een rapport, meldt de Volkskrant. Het rapport is gemaakt op verzoek van staatssecretaris Harbers van Justitie en Veiligheid. Hij komt binnen drie maanden met een reactie op het advies.
De ACVZ verwijst volgens de krant naar Zweden en Duitsland, waar Albanezen op kleine schaal tijdelijke werkvisa krijgen. Zo verzorgt Duitsland opleidingen voor sectoren die kampen met een tekort aan arbeidskrachten, zoals de bouw. Volgens de krant neemt het aantal illegaal inreizende Albanezen af sinds dit programma bestaat, al is niet aangetoond dat er een verband is.
De voorzitter van de commissie zegt dat het beleid een legaal alternatief biedt voor illegale migratie. Ook zou het de wanhoop wegnemen bij potentiële migranten die weinig toekomst zien in hun eigen land. Met een realistisch perspectief in de vorm van een werkvisum zouden migranten minder vaak kiezen voor een kansloze asielaanvraag.

Groter aandeel uit 'veilige landen'

Volgens het migratie-adviesorgaan van het kabinet en het parlement werkt dit visumbeleid voor migranten uit 'veilige landen' niet alleen als ontmoediging voor illegale migratie. Nederland kan volgens de ACVZ op deze manier ook de juiste mensen aantrekken voor moeilijk vervulbare vacatures.
In ruil voor de verstrekking van werkvisa, kan met de veilige landen worden afgesproken dat er soepeler wordt meegewerkt aan de gedwongen terugkeer van afgewezen asielzoekers die illegaal inreisden. Die samenwerking is al goed met landen als Albanië en Georgië, maar met de Algerijnse en Marokkaanse overheid gaat dat minder goed, schrijft de krant.
Het ministerie van Justitie en Veiligheid had de ACVZ om een advies gevraagd over de migranten uit veilige landen, omdat ze een groter aandeel zijn gaan vormen van het totale aantal asielzoekers dat naar Nederland komt.

Sterke verschillen in EU

Verder zegt de adviescommissie dat de snelle afwijzing van migranten uit de zestig landen die volgens Nederland veilig zijn, niet goed werkt. Veel procedures duren langer dan de tien dagen die ervoor staan. Ook zegt de ACVZ dat Europese landen onderling sterk verschillen in de opvattingen over welke landen als veilig worden aangemerkt.

Bron: https://nos.nl/artikel/2215573-werkvisum-voor-migrant-uit-veilig-land-ontmoedigt-illegale-migratie.htmlwerkvisa, visa, verblijfsvergunning,



Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator