De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 februari 2018

Film en Nagesprek: Wat zijn de gevolgen van de EU-Turkije deal voor de vluchtelingen op Lesbos? 9 maart 2018

Op zondag 18 maart as. is het precies twee jaar geleden dat de EU-Turkije-deal werd gesloten, een noodzakelijk kwaad volgens sommigen, een duivelspact volgens anderen. Ondertussen zitten op Lesbos dankzij de deal duizenden vluchtelingen al maanden vast onder erbarmelijke omstandigheden. De documentaire 'De Deal' toont de gevolgen van de deal en mogelijke oplossingen voor het huidige Europese vluchtelingenbeleid. De lokale bevolking, vrijwilligers uit heel Europa en vluchtelingen zelf proberen de situatie te verlichten. Wat is de Nederlandse betrokkenheid op Lesbos en hoe kunnen we vanuit hier een bijdrage leveren voor een betere opvang en leefomstandigheden? Na de film organiseren we een nagesprek.

De Deal
De documentaire is gemaakt door Eefje Blankevoort en Els van Driel, die tevens de oprichters zijn van de Asielzoekmachine. De documentaire ‘De Deal’ toont hoe het Europese asielbeleid in Griekenland er in de praktijk uitziet na de Eu-Turkije deal waarbij de film dieper ingaat op de gevolgen van de deal en mogelijke oplossingen voor het Europese vluchtelingenbeleid. De documentaire volgt diverse personages, zoals de bedenker van de deal, Gerald Knaus, burgers op Lesbos die proberen te helpen en de vluchtelingen zelf. In de documentaire worden de erbarmelijke omstandigheden voor vluchtelinge in Lesbos vastgelegd maar dus ook hoe een deel van de lokale bevolking en vrijwilligers uit alle hoeken van Europa de situatie proberen te verbeteren.

!!Let op: Dit programma start om 17:00u.

Gratis | Reserveer via: https://dezwijger.nl/programma/docu-de-deal/Friday, March 9 at 5 PM - 7 PM

Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam, Netherlands

Booking.comInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator