De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 februari 2018

Waarom het van mijn kant een beetje stil was de laatste paar weken

Bijna heel Nederland heeft wel platgelegen met wat ze in Engeland de Aussie flu noemen maar die is mijn huisje voorbij gegaan. Niet dat ik me nu werelds voelde met een kaak die ontstak en buik van slag, maar vergeleken bij de advocaten die nauwelijks konden praten aan de telefoon of de gemeenteambtenaren die dankzij hun flexplek elkaar allemaal hadden aangestoken, kwam ik er nog goed van af.

Nee de reden dat ik een beetje stil was en ook de komende dagen weer dien te zijn, is omdat ik studiemateriaal aan het ontwikkelen ben voor een HBO opleiding  "Europese studies". Het vak is een inleiding internationaal recht: internationaal publiekrecht, het recht van internationale organisaties, internationaal privaatrecht en strafrecht. Dat betekent dus een berg oude studieboeken opgegraven en een stapel nieuwe gekocht. Al lezend en schrijvend ben ik ook een aantal interessente dingen tegen gekomen voor de vreemdelingenrecht praktijk. Daar hoort u binnenkort over.

Hieronder plak ik de link naar de boeken die ik nu gebruik. Voor de vreemdelingenrechtadvocaat en de IND zou ik met name Shaw  over internationaal publiekrecht en Boom Basics Internationaal privaatrecht willen aanbevelen als een paar goede naslagwerken om te hebben. Strikwerda is heel moeilijk lezen. Het boek van Kipping en Beck-Soeliman is te veel een inleidend studieboek.

Waarom zou u dit in de vreemdelingenrechtpraktijk ook eens moeten inkijken? Denk aan verdragenrecht, aan internationaal namenrecht, erkenning van huwelijken, aan soft law.

Het overzicht heeft even tijd nodig om te laden. Heb even geduld aub want door de boeken via dit blog te kopen krijg ik een paar dubbeltjes commisie.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator