De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 december 2016

VACATURE: Blik op werk zoekt, voor 16 en uiteindelijk voor 24 uur per week een JURIDISCH MEDEWERKER

(Met dank aan Charlotte voor het insturen)


Blik op werk zoekt, voor 16 en uiteindelijk voor 24 uur per week een
JURIDISCH MEDEWERKER
Over blik op werk
Werken met plezier, zo gezond, betrokken en productief mogelijk. Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms is een steuntje in de rug nodig.
Blik op Werk zet zich ervoor in dat alle inwoners van Nederland, die kunnen, mogen en willen werken, daar een eerlijke kans op krijgen. Zo ook voor Inburgeraars.
Sinds 2013 wordt iemand die verplicht moet inburgeren, geacht zijn of haar benodigde onderwijs zelf te regelen en in te kopen. Dat kan via een ROC of een private instelling. Om dat te bekostigen kan de inburgeraar bij DUO een bedrag van € 10.000, lenen (bij gezinshereniging €5.000,-). De lening hoeft niet te worden terugbetaald, wanneer betrokkene slaagt voor het inburgeringsexamen of vier keer gezakt is en aantoonbaar 600 uur onderwijs gevolgd heeft.
De lening wordt niet op de rekening van de inburgeraar in kwestie gestort, maar in tranches overgemaakt aan de instelling of instituut, waar de inburgeraar een contract mee heeft afgesloten. Uit het oogpunt van de bedrijfscontinuïteit sluiten de instellingen en instituten vaak contracten af voor langere periodes, bijvoorbeeld een jaar.
Om een soort basiskwaliteit in het inburgeringsonderwijs te waarborgen heeft het Ministerie van OCW (nu SZW) de onafhankelijke stichting Blik op Werk verzocht een keurmerk inburgeren te ontwikkelen. Dit keurmerk bestaat sinds 2008. Wanneer een inburgeraar geld bij DUO wil lenen om zijn of haar onderwijs te bekostigen, dan kan dit slechts als er een contract gesloten wordt met een organisatie die het Blik op Werk keurmerk heeft.
Soms zijn er klachten van de (verplichte) Inburgeraar over de scholen. Een deel van de klachten wordt vervolgens in de klachtenprocedure door de scholen opgelost. Daar hoeft Blik op Werk dan ook verder niets mee. Ten slotte blijft er een deel over die in deze procedures niet worden opgelost en dat raakt de opdracht van Blik op Werk wel.
Weliswaar heeft de inburgeraar dezelfde mogelijkheden als ieder ander om het privaatrechtelijke contract bij een onvoldoende prestatie via de rechter te ontbinden. Dit is echter een formeel-juridisch argument. Praktisch is de positie van de inburgeraar zwak. Hij of zij spreekt geen of nauwelijks Nederlands en kent het Nederlandse rechtssysteem niet. Er moet per slot van rekening nog ingeburgerd worden. Bovendien gaat het voor de betrokken persoon in kwestie om een groot financieel belang en mogelijk verblijfsrechtelijke consequenties.
Sinds juli 2016 is er een klachtenlijn en een college voor Arbitrage. Als voorwaarde voor het verkrijgen van het Keurmerk is bepaald dat keurmerkhouders zich moeten conformeren aan de uitspraken van het arbitragecollege. Inmiddels is in opdracht van het ministerie van SZW ook een klachtenlijn ingericht.
Wij zoeken:
Voor het Keurmerk voor de dienst Inburgeren zoeken we een man/vrouw met een juridische achtergrond. De werkzaamheden zullen deels bestaan uit het opvangen van klachten van Inburgeraars en andere particulieren en deels uit het zelfstandig uitwerken van klachtenrapportages. Iemand die bij voorkeur bekend is met de problematiek van Inburgeren en snapt dat cultuurverschillen kunnen leiden tot misverstanden. Iemand die daar open en met enige afstand naar kan kijken.
Wij vragen
 • MBO+/HBO werk- en denkniveau
 • (Bedrijfs)juridische achtergrond
 • Zorgvuldig
 • Neutraal in oordeelsvorming
 • Hands-on mentaliteit, en in staat zelfstandig vorm te geven aan deze nieuwe functie
 • Vloeiend Nederlands sprekend/schrijvend, daarnaast minimaal Engels
 • Beheersing van andere talen, bijvoorbeeld Arabisch, is een pré
 • Beheersen Nederlandse, Engelse en Arabische taal (in woord, in schrift is een pre)
 • Inlevingsvermogen
 • Klantgericht en klantvriendelijk
 • Geen 9 tot 17 mentaliteit
 • Bij voorkeur een starter op de arbeidsmarkt
Wij bieden
Het betreft een tijdelijke functie, voor een jaar. Er is uitzicht op een vast dienstverband. De ingangsdatum is zo spoedig mogelijk. Het salaris ligt tussen €2.100 en €3.400 per maand op basis van een 40-urige werkweek. Naast het vakantiegeld is er een eindejaarsuitkering. De standplaats is Utrecht.
Wil je meer weten?
Wil je informatie neem contact op met het secretariaat via info@blikopwerk.nl.
Reageren
Zodra we een geschikte kandidaat vinden, zullen we de vacature sluiten.
Sollicitaties kunnen naar info@blikopwerk.nl.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator