De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 december 2016

Wie kan hierbij helpen? Het huwelijk en de traan - de IND en de ambassade spreken elkaar tegen over paspoort


Een mevrouw die in Amerika woont en werkt is de ceremoniemeester op het huwelijksfeest van haar nicht (enige overgebleven familielid). Ze vraagt een visum aan en met een goede baan, man die in Amerika blijft, voldoet ze zo te zien aan alles. Zij heeft van de Amerikanen een verblijfsvergunning gehad omdat ze het slachtoffer was van mensenhandel maar heeft haar leven helemaal op de rails gekregen. Haar nichtje woont al ruim 20 jaar in Nederland.

Beide vrouwen verheugen zich.

Toch wordt het visum geweigerd maar om vreemde redenen.

Nu de spoedvovo dient komt de IND - vrijdag is het huwelijksfeest waar ze bij moet zijn - met "ze heeft een Somalisch paspoort en dat wordt niet erkend." Maar de Ambassade in Washington geeft net aan dat dat geen probleem hoeft te zijn.


En dat klinkt ook logisch. Je kunt namelijk een territoriaal beperkt visum krijgen, ze is zo uitzetbaar naar de VS en bovendien krijgen Somaliers hier in Nederland vrijstelling van het paspoortvereiste als ze Nederlander willen worden. Waar hebben we het dan over?

Heeft iemand van jullie hier wel eens mee te maken gehad? Ik vind dit zo erg. Heb je allebei een burgeroorlog overleeft en gaat het goed met je en dan net een paar maand voordat mevrouw Amerikaan kan worden komt er dit opeens uit de hoek. En zal dat nichtje trouwen met een grote Turkse familie om zich heen en niemand van haar kant.

Zowel consulaat als nu de ambassade hebben er geen enkel probleem mee. Blijkbaar RSO wel.En dat terwijl je als Somaliërs zonder paspoort mag naturaliseren tot Nederlander.

Ik vind het zo erg voor die twee vrouwen.

Dus bent u de staatssecretaris, iemand anders die knopen mag doorhakken help aub. Hetzelfde geldt voor het doen van goede suggesties.


groeten,

Wytzia

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator