VACATURE: Meewerkend coördinator ( Jurist ) project Recht in Zicht

Leger des Heils -  Amsterdam
zwangerschapsvervanging 6 maart t/m 7 juli 2017

Informatie

Binnen het project 'Recht in Zicht' worden slachtoffers van mensenhandel in Amsterdam begeleid tijdens hun verblijfsrechtelijke procedure. Dit gebeurt door een juridisch maatje dat wordt gekoppeld aan een cliënt. De taken van een maatje zijn onder andere: dossiervorming, het opvragen van relevante informatie, het beantwoorden van vragen, contact onderhouden met advocaten en instanties en het begeleiden van cliënten naar ambassade en gemeente, IND etc. Voor cliënten betekent de ondersteuning door een vrijwilliger een morele steun, maar ook verwerven zij zelf meer kennis over de juridische procedure waardoor zij meer grip op hun situatie krijgen. Juist als cliënten hun procedure beter begrijpen, kunnen zij zelf een actievere rol spelen bij bijvoorbeeld de dossieropbouw. Dit maakt hen zelfverzekerder en minder machteloos.

Als meewerkend vrijwilligerscoördinator van het project Recht in Zicht bied je begeleiding aan cliënten, vrijwilligers en stagiaires (HBO-rechten, SJD en MWD). Daarnaast organiseer je intervisies en trainingen voor de buddy's, blijf je op de hoogte van de laatste beleidsontwikkelingen, woon je netwerkbijeenkomsten bij en weet je knelpunten aan te kaarten. Je werkt samen met een tweede coördinator. Je bent 16 uur per week beschikbaar verdeeld over twee dagen, bij voorkeur de dinsdag en donderdag.

Functie-eisen

  • Afgeronde relevante HBO of WO opleiding;
  • Je bent afgestudeerd in het Nederlands Recht en hebt een keuzevak Vreemdelingenrecht gevolgd;
  • Minimaal 1 jaar werkervaring;
  • Ervaring met de doelgroep is een pré;
  • Je hebt daarnaast kennis van of ervaring op het gebied van de psychosociale begeleiding van cliënten, bij voorkeur migranten;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je bent in staat zelfstandig te werken en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit;
  • Bij aanvang in het bezit van een recent afgegeven VOG;
  • Je hebt een vriendelijke en servicegerichte instelling en staat sterk in je schoenen;
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep;
  • Het onderschrijven van de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg.

Primaire arbeidsvoorwaarden:
Op basis van opleiding en ervaring wordt je volgens de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening ingeschaald in schaal 8. Deze loopt van minimaal € 2.500,-- tot maximaal € 3.495,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De CAO kent een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% en hecht veel waarde aan flexibiliteit (Individueel Keuzebudget) en persoonlijke ontwikkeling (Loopbaanbudget).

Secundaire arbeidsvoorwaarden:
Opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Duur:
Betreft zwangerschapsvervanging van 6 maart t/m 7 juli 2017.

Contactinformatie

We zien jouw sollicitatie met motivatie en uitleg van jouw christelijke levensovertuiging vergezeld van jouw curriculum vitae graag tegemoet via onze site http://www.werkenbijhetlegerdesheils.nl/
voor 10 januari 2016. Conform het wervings- en selectiebeleid van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben interne kandidaten voorrang.

Contactpersoon en informatie:
Mevr. Celine van den Berg, Teamleider Meeting Point & Aandacht functionaris Mensenhandel
Telefoonnummer: 020-3300028 of 06-51560460

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Voor meer informatie en reactie zie onze website: www.legerdesheils.nl

Werkeenheidinfo:
In Nederland zet het Leger des Heils zich al bijna 130 jaar in voor mensen zonder helper: mensen die niemand hebben om op terug te vallen. In Amsterdam gebeurt dit onder de naam Goodwillcentra Amsterdam (GWCA). De GWCA, onderdeel van de Stichting Leger des Heils Welzijns-en Gezondheidszorg, is een professionele organisatie met een laagdrempelig, gevarieerd en samenhangend aanbod van hulp en zorg. De wensen en behoeften van onze deelnemers zijn hierbij het uitgangspunt. We vinden dat iedereen erbij hoort en wanneer nodig mag rekenen op steun; ongeacht godsdienst, ras, geslacht of anderszins.
Onze medewerkers zetten zich vanuit een positief christelijke levensovertuiging in voor kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. In al deze vakgebieden is de deskundigheid, gedrevenheid en vasthoudendheid van onze medewerkers van cruciaal belang. We zijn actief binnen de opvang van dak- en thuisloze mannen en vrouwen, maatschappelijk werk, gehandicaptenzorg, woonbegeleiding, casemanagement, ouderenzorg, jeugdzorg, naschoolse dagbehandeling, kinderhospice, buurtcentra en de thuiszorg. Deelnemers van het Leger des Heils kunnen bij ons werkervaring opdoen bij de sociale firma 50|50 om zo een plek in de samenleving terug krijgen.

Afdelingsinformatie:
'Recht in Zicht' is een project van het Leger des Heils dat slachtoffers van mensenhandel in Amsterdam begeleidt tijdens hun verblijfsrechtelijke procedure. Deze activiteit is onderdeel van het Meeting Point van de Goodwillcentra Amsterdam . Het Meeting Point, gestart in 2013, is een verlengstuk van het Prostitutie Veldwerk. Het Meeting Point heeft een laagdrempelige front-office functie voor doorgeleiding naar andere voorzieningen. Prostituees en slachtoffers mensenhandel krijgen bij het Meeting Point een mogelijkheid zich buiten het zicht van anderen in verbinding te stellen met gezondheidszorg en hulpverlening. Het Meeting Point geeft de mogelijkheid aan prostituees tot rust te laten komen, een maaltijd te nuttigen en biedt persoonlijke verzorging. Daarnaast vinden er activiteiten plaats die samenhangen met het vormgeven van uitstapmogelijkheden aan vrouwen die in de prostitutie werken. De afdeling wordt gerund door een combinatie van professionele betaalde krachten en vrijwilligers.
 Bron: http://vacatures.trovit.nl/index.php/cod.search_jobs/type.0/what_d.vreemdelingenrecht/sug.0/isUserSearch.1



Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)