De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 december 2016

Cursus bestuurs- en migratierecht: De Afdeling bestuursrechtspraak gaat om!

Een nieuwe koers bij beleidsregels en herhaalde aanvragen - 7 februari 2016


De Afdeling bestuursrechtspraak is om! Zij heeft het ne bis in idem-beoordelingskader voor rechters in herhaalde aanvragen afgeschaft. Daarnaast heeft zij geoordeeld dat bij de beoordeling van de evenredigheid van de toepassing van een beleidsregel voortaan ook omstandigheden moeten worden betrokken die al in die beleidsregel zijn verdisconteerd. Belangrijke ontwikkelingen voor iedereen die werkzaam is op het gebied van het bestuursrecht. In deze cursus worden deze ontwikkelingen besproken vanuit het perspectief van het algemeen bestuursrecht en het migratierecht. Daarbij komt aan de orde hoe beide rechtsgebieden elkaar hebben beïnvloed. Beoefenaars van het algemene bestuursrecht zullen de wijzingen in de jurisprudentie beter begrijpen als ze de migratierechtelijke achtergrond beter kennen. Migratierecht juristen zullen de wijzigingen beter begrijpen als ze de algemeen bestuursrechtelijke aspecten beter kennen. Leerdoel:
De cursist raakt op de hoogte van de achtergrond en strekking van de recente jurisprudentie op het gebied van herhaalde aanvragen en beleidsregels. Bovendien leert de cursist wat de gevolgen zijn van deze jurisprudentie voor zowel de praktijk van het algemeen bestuursrecht en als die van het migratierecht.

Programma13.30 - 14.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
14.00 - 14.45 uur: Herhaalde aanvragen: algemeen bestuursrecht
14.45 - 15.30 uur: Herhaalde aanvragen: migratierecht
15.30 - 15.45 uur: Pauze
15.45 - 16.30 uur: Beleidsregels: algemeen bestuursrecht
16.30 - 17.15 uur: Beleidsregels: migratierecht
17.15 uur: Einde cursus   
CursusleidingMr. dr. Marcelle Reneman, universitair docent sectie migratierecht van de afdeling Staats- en Bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
DocentenMr. dr. Richard Neerhof, universitair hoofddocent Staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Prof. mr. Frank van Ommeren, hoogleraar Staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Mr. dr. Marcelle Reneman, voornoemd  
Prof. mr. Thomas Spijkerboer, hoogleraar Migratierecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Datumdinsdag 7 februari 2017
LocatieHoofdgebouw VU, De Boelelaan 1105 in Amsterdam (op de Zuidas).
Zaal: Agora 2.
DoelgroepAdvocaten, notarissen, bedrijfsjuristen, juristen werkzaam bij de overheid, leden van de rechterlijke macht en andere academische juristen. Zowel de algemene bestuursrecht praktijk als de migratierecht praktijk
De cursus is ook toegankelijk voor andere academici, die door opleiding of werkervaring deze cursus op juridisch academisch niveau kunnen volgen. Zij dienen eerst contact op te nemen met de VU Law Academy.
NiveauVerdieping (redelijke basiskennis vereist)
Prijs€ 305,- inclusief cursusmateriaal en consumpties (de Vroegboekkorting van € 40,- geldt niet voor deze cursus).
PuntenNOvA 3 PO, RvR
NoVa-3 verkleind
InschrijvenU kunt zich direct aanmelden via het online inschrijfformulier.
Banner PO abonnementenInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator