Bij zijn wijksteunpunt, dat huurders bij staat, komen bijna dagelijks klachten binnen van expats. Bakker: 'Omdat het steunpunt niet de achtergrond registreert van de persoon die de klacht indient, zijn er geen exacte cijfers. ‘Maar we zien een duidelijke stijgende lijn, waarschijnlijk evenredig aan het aantal expats dat naar Amsterdam komt.'
Het aantal internationale werknemers in de hoofdstad groeit explosief. In 2013 - het laatste jaar waarover het Expatcenter van de gemeente Amsterdam cijfers geeft - telde de hoofdstad 128.000 internationale werknemers, een groei van 31% sinds 2009. De gemeente ziet de groep graag komen. Expats zijn vaak hoog opgeleid en in de ogen van de gemeente essentieel om de stad tot een economisch succes te maken.
31 %
Tussen 2009 en 2013 is het aantal expats in Amsterdam met 31% gegroeid.
Op de oververhitte woningmarkt waar het moeilijk is om een woning te vinden, belanden de internationale werknemers vaak bij een van de tientallen verhuurbureautjes die zich specifiek richten op expats. ‘Daar zitten veel cowboys tussen’ zegt Bakker van het wijksteunpunt. Ze vragen bijvoorbeeld onterecht een maandhuur aan bemiddelingskosten. Maar een makelaar mag geen courtage rekenen aan de huurder als hij ook voor de verhuurder werkt. Bakker: ‘Expats weten dat vaak niet.’"
Lees het hele artikel met interviews in het FD middels deze link: https://fd.nl/ondernemen/1179079/expats-zijn-makkelijke-prooi-voor-louche-makelaars
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Geen opmerkingen:
Een reactie posten