De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

24 december 2016

Ik wens u vrede

Vanavond is het Kerstnacht. Al zo'n duizend jaar hier een moment van samenkomst. In Leiden gaat gelovig en ongelovig Leiden naar de kerstnachtdienst in de grote Middeleeuwse kerk die normaal de plek is waar je examens doet en waar Leiden Culinair wordt gehouden. Maar voor die ene nacht is het gewoon weer de kerk van half Leiden.

Dat gevoel van die vele eeuwen vind ik nog veel meer voelbaaar in het kleine kerkje in het Drentse dorp waar mijn ouders wonen. De gothiek is zo goed als aan het kerkje voorbij gegaan en het is nog net als toen het gebouwd werd 9 eeuwen geleden gebleven. Een paar jaar geleden lag er zoveel sneeuw dat je alleen naar de nachtmis kon lopen en dat was nog een verbetering vergeleken bij het jaar er voor toen de wegen zo onbegaanbaar waren door het winterweer dat ik kerst bij de buurvrouw "moest" vieren en de organist niet eens de kerk had gehaald. Met 30 man zit dan de kerk mudvol en kon het zo maar weer 1300 zijn.

Voor de mensen die nog nooit bij een kerstnachtdienst zijn geweest: de dienst wordt altijd afgesloten met het "Ere zij God". Hiervan is de tekst: "Ere zij God in de Hoge en vrede op aarde en in de mensen een welbehagen". Vorig jaar had de Leidse dominee de Syrische asielzoekers uit de noodopvang uitgenodigd en gingen mijn moslim en christelijke buurvrouwen mee. Ik kan me nog herinneren hoe 10 jaar geleden mijn Iraakse beste vriend en ik en zijn gezin er ook zaten. Voor een moslim is de tekst van dat traditionele gezang helemaal niet zo vreemd en onbekend. En ook als je niet geloofd in een God dan zal de wens voor vrede op aarde en het goede voor je medemens niet onwelkom zijn.

Dus laten we vanavond ons allen om ons heen vrede wensen.


Ik wens u fijne en vredige kerstdagen en hetzelfde voor 2017!

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator