De cursus die iedere IND hoor- en beslismabtenaar (en advocaat) zou moeten doen: Hoe culturele factoren de oordeelsvorming over een asielaanvraag kunnen beïnvloeden - 20 april

Welke rol spelen culturele verschillen tussen ambtenaar en asielzoeker in de asielprocedure? Hoe beïnvloeden ze het oordeel over de geloofwaardigheid van een relaas? Deze vragen staan centraal tijdens de culturele casuïstiekbespreking asielrecht die op woensdag 20 april 2016 plaatsvindt in Utrecht (12.30 – 17.00 uur). U bent van harte welkom om deel te nemen. 
De culturele casuïstiekbespreking asielrecht  geeft verdiepend inzicht in de vraag:
- Hoe culturele factoren de oordeelsvorming over een asielaanvraag kunnen beïnvloeden, met name als het gaat over de geloofwaardigheid en het ontstaan van (vermeende) tegenstrijdigheden, vaagheden,  ongerijmdheden en inconsistenties in de verklaringen;
- Wat u als advocaat kunt doen om op culturele kwesties te ondervangen nog voordat het nader gehoor heeft plaatsgevonden;
- Hoe u als advocaat op culturele factoren kunt reageren in nabespreking, zienswijze en beroepsschrift;
- Wat uw eigen blinde vlekken zijn, veroorzaakt door uw culturele achtergrond, zodat u relevante culturele zaaksinformatie effectiever bespreekbaar kunt maken en kunt aanwenden in zienswijze en beroepsschrift.
Methode
- Theoretische en praktische verdieping aan de hand van gesimuleerde  asieldossiers;
-Rondetafelgesprek met vreemdelingen over de geloofwaardigheidsbeoordeling van de gesimuleerde zaken: welke veronderstellingen over geloofwaardige verklaringen/gedrag zien we terug in de besproken zaken, wat is het perspectief van deelnemende vreemdeling over deze veronderstellingen?

Praktisch
Bijdrage: € 345,00 p.p. (inclusief lunch en certificaat van deelname)
Locatie: Utrecht centrum
Tijdstip: 12. 30 – 17.00 uur

Begeleiding en organisatie
Mw. mr. M.F.M. Wannet (eigenaar Buro KleurKracht, expertisebureau interculturele communicatie)

Schrijf u in
Via info@intercultureeldialoog.nl o.v.v. naam deelnemer en organisatie.
Informatie over de bijeenkomst vindt u ook op: http://intercultureeldialoog.nl/culturele-casuistiekbespreking-asielrecht/.
Contact
Buro KleurKracht, KvK 09182056
Bezoekadres: 1e Middellandstraat 103
3021 BD Rotterdam
T + 31 6 19411604








Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Deportation of Afghan children would violate UN conventions

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?