De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 maart 2016

Asieladvocaat Wil Eikelboom stapte een paar dagen na het gesloten EU-vluchtelingenakkoord met Turkije op het vliegtuig naar Lesbos

Het verdrag, dat al op zondag 20 maart in werking trad, werd met veel tromgeroffel gepresenteerd. Griekse autoriteiten moeten vanaf nu vluchtelingen terugsturen naar Turkije, de EU zal als tegenprestatie 72.000 Syrische asielzoekers per direct vanuit Turkije naar Europa brengen, en financiële hulp geven aan Turkije voor de 2,7 miljoen vluchtelingen die het al herbergt. Het aantal vluchtelingen binnen de EU zal, aldus de EU-leiders, worden ingedamd, smokkelaars zullen werkloos worden. Een mega-operatie. Hoe gaan ze dat allemaal regelen? vroeg ik me af. En zo snel? Het gaat over honderdduizenden vluchtelingen. Mensen dus. Dat dacht ook Eikelboom. ‘Het doel is: iedereen terugsturen’, vervolgt hij in Trouw. ‘Maar tegelijk mag ieder individu dat in Griekenland aankomt een asielprocedure starten en aanvechten dat hij wordt teruggestuurd. Die tweede afspraak is verankerd in het Europees recht. Hoe gaan die twee afspraken in de praktijk werken?’ Juridisch bekeken dus.

 Lees hier verder in De Groene: http://www.groene.nl/artikel/de-deal-tussen-europa-en-turkije-wankelt-nu-al#


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator