De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 maart 2016

Statelessness in a world of nation-states: the cases of Kurdish diasporas in Sweden and the UK

New article by Barzoo Eliassi, Senior lecturer, Linnaeus University,
Department of Social Work, SwedenABSTRACT

Mass displacement in the Middle East is a major political challenge for contemporary Middle Eastern and Western states. As a consequence, statelessness has emerged as one of the central political issues in relation to the collapse and weakening of the states in the Middle East. Through deploying a qualitative inquiry and interviews with 50 Kurdish immigrants, this article investigates how members of Kurdish diasporas in Sweden and the UK conceive and experience statelessness in a world of unequal nation-states and hierarchical citizenship. Since diasporas are important non-state actors in nation-building processes, it is important to analyse their diasporic visions and the ways they challenge or reinforce the power of the nation-state in the context of migration. While from a legal or a right-based approach, the solution to statelessness is found in acquisition of a nationality/citizenship, I posit that in a world structured by the political normativity of the nation-state, nations without states will continue to be in search of national self-determination, political autonomy and sovereignty in the international comity of sovereign nations.


 Meer: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/1369183X.2016.1162091?journalCode=cjms20


Noot: Wij gebruiken het woord staatloosheid meer in de zin van "zonder narionaliteit" terwijl men hier "zonder land" bedoelt.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

2 opmerkingen:

Pissra zei

Hoi allemaal
Wij zijn een religieuze organisatie die leningen aan personen in nood maakt en de vreze Gods hebben. Wij maken ook investeringen in rendabele projecten. Je bent eerlijk; u moet de liquiditeit te betalen uw facturen, om uw eigen bedrijf te starten of om schulden te vereffenen. We zijn klaar om u te ontmoeten met de hulp van onze advocaten. Neem contact op met ons op via onze mail voor totale tevredenheid binnen 24 uur. Onze voorwaarden zijn zeer gunstig en u kan terugbetalen in 20 jaar met een jaarlijkse rente van 2 procent.

Contacteer ons via E-mail: legalfinance85@gmail.com

Het team van de 'Juridische Finance'

Vriendelijke groeten

vreemdelingenrecht.com zei

Ik zou het op prijs stellen als u geen reclame zou willen maken op mijn weblog zonder toestemming vooraf.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator