De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

25 maart 2016

Leergang Diversiteit & Cultuursensitiviteit 3 - 10 - 17 Juni 2016


Schermafdruk 2016 01 22 18.10.54
De leergangen Diversiteit & Cultuursensitiviteit zijn een onderdeel van Divers Den Haag. De leergang is een drieluik en bestaat uit 3 dagdelen in een periode van drie weken. De leergang is bedoeld voor professionals en (zorg)vrijwilligers en vrijwilligers in de zorg in Den Haag.
Voor de vrijwilligers werkzaam binnen welzijn, belangenbehartiging en zorg in den Haag zijn er geen kosten verbonden aan de leergang. Voor professionals van deelnemende organisaties aan Divers Den Haag zijn er eveneens geen kosten verbonden aan de leergang. Voor professionals van andere organisaties bedragen de kosten 400 euro per driedaagse leergang.
De leergangen vinden plaats op de Haagse Hogeschool en worden verzorgd door Baukje Prins, lector Burgerschap en Diversiteit en Jan Booij.
De komende leergang vindt plaats op 3 - 10 - 17 Juni 2016. De sessies zijn van 09.00 tot 14.00 en we sluiten iedere vrijdag altijd af met een gezamenlijke lunch.
Aanmelding kan d.m.v. een email naar info@diversdenhaag.nl
Na inschrijving ontvangt u het gehele programma.

Leergang diversiteit & cultuursensitiviteit

Goede dienstverlening voor alle Hagenaars, in al hun diversiteit. Het kennen en herkennen van vragen van cliënten en hier cultuursensitief mee omgaan. klantgerichte, effectieve organisaties en nieuwe voemwn van samenwerking die aangesloten zijn op de veranderende stad. Medewerkersbeleid gestoeld op diversiteit en een goede loopbaan voor iedere ambitieuze medewerker, ongeacht afkomst en betrokken en intercultureel competente medewerkers en vrijwilligers in welzijn en zorg, die zich met hart en ziel inzetten voor de mensen met wie ze werken. Dat is wat alle organisaties willen, maar zo eenvoudig is het vaak niet. Diversiteitsbeleid propageren is één ding, het ontwikkelen en uitvoeren ervan een tweede. Hoe zorg je ervoor dat je diversiteit voorop stelt in je werk en zo bijdraagt aan een beter presterende organisatie of wijkteam? En hoe benut je kansen in een samenleving die steeds diverser wordt?
In grote steden als Den Haag heeft de meerderheid van de inwoners een immigratie achtergrond. Je hoort het steeds vaker: in zo’n ‘superdiverse’ samenleving voldoen oude beelden over integratie en inburgering niet meer. Maar wat dan wel? ‘Superdiversiteit’ betekent niet super goed, maar wel super complex. De stad is een geheel geworden van vele minderheden met daarin verschillende generaties. Daarin trek je met elkaar op en zal ieder zich een beetje moeten aanpassen aan de ander
Maar hoe doe je dat? Welke normen en waarden kun je met elkaar delen? Gaat het om gelijke behandeling, erkenning van identiteit, mensenrechten? Wat bepaalt ons welzijn: persoonlijke autonomie of sociale binding? En wat te doen wanneer fundamentele waarden botsen? Wat betekent dat voor jou als vrijwilliger? Wat doe je in de praktijk wanneer je voor dergelijk dilemma’s komt te staan? Wat betekent dat voor jou als leidinggevende, als iemand die het verschil kan maken? Hoe kan jij diversiteit bevorderen in je organisatie? En zo van jouw organisatie ook een cultuursensitieve organisatie maken? Hoe ontwikkel je enerzijds sensitiviteit voor de culturele achtergrond van cliënten, en blijf je anderzijds trouw aan je eigen waarden en normen? Wat dragen deze ervaringen bij aan je persoonlijke ontwikkeling?
Over deze vragen gaat de leergang Diversiteit & cultuursensitiviteit die speciaal voor vrijwilligers in de zorg én professionals is ontwikkeld in opdracht van de Stedelijke Alliantie cultuursensitieve dienstverlenende sector. Met deze leergang wil de Stedelijke Alliantie de cultuursensitiviteit van vrijwilligers die zich inzetten voor organisaties stimuleren. In deze interactieve leergang verkennen we vraagstukken en dilemma’s uit de praktijk van welzijn en zorg vanuit het perspectief van de superdiverse samenleving. Thema’s die aan bod komen zijn: balanceren tussen gelijkheid en verschil; zin en onzin van cultuur; ethiek: regels, principes of zorg? de rol en positie van de vrijwilliger binnen de organisatie.  
In deze interactieve leergang verkennen we vraagstukken en dilemma’s uit de praktijk van welzijn en zorg vanuit het perspectief van de superdiverse samenleving. Thema’s die aan bod komen zijn: balanceren tussen gelijkheid en verschil; zin en onzin van cultuur; (beroeps)ethiek: regels, principes of zorg?; de rol van de leidinggevende; omgaan met weerstand; de randvoorwaarden om het verschil te kunnen maken, etc.
De tekst van de leergang is ook beschikbaar in foldervorm. Klik daarvoor hier!


 Lees hier verder: http://www.diversdenhaag.nl/leergang-diversiteit-en-cultuursensitiviteitInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator