A&MR 2016, nr. 2 is uit met - onder veel meer -
Geen lichtend voorbeeld Het Australische beleid om asielzoekers buiten de deur te houden is lekker duidelijk, maar verdient geen navolging. Patrick van Berlo legt uit waarom.
‘Niet te stoppen’ Het gebeurt nu alleen nog op vrijwillige basis in asiel- en bewaringszaken. Maar mogelijk wordt digitaal procederen eind dit jaar al verplicht voor het hele vreemdelingenrecht. Advocaten, IND’ers en rechtbankmedewerkers wisselen de eerste ervaringen uit.
Tenten De opvang van asielzoekers en van illegaal verblijvende vreemdelingen staat hoog op de politieke agenda. Voor het eerst sinds jaren huisvest Nederland weer asielzoekers in tentenkampen. En dan is er het bed-bad-brood-compromis. De Kroniek opvang door Lieneke Slingenberg documenteert de belangrijkste Europese en nationale ontwikkelingen vanaf juli 2012.
Bekering getoetst Janneke de Lange doet verslag van een symposium over de geloofwaardigheid van bekeringsverhalen. Hoe beoordeel je zo’n innerlijke proces? Asieljuristen, theologen, godsdienstsociologen en –psychologen hebben allemaal hun eigen antwoord.