De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

03 maart 2016

’Verdachte asielzoeker harder aanpakken’


De Tweede Kamer wil dat verdachte vreemdelingen harder worden aangepakt. Asielzoekers die van ernstige (oorlogs)misdaden worden verdacht, kunnen nu meestal vrij rondlopen en worden niet uitgezet.
Parlementariërs eisen van staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) donderdag in een debat dat hij er een tandje bijzet. De politici verschillen van mening in hoever ze willen gaan in de aanpak, maar vinden allemaal dat er meer tijd in de vervolging van deze verdachte asielzoekers moet worden gestoken.

Oorlogsmisdaden

De VVD-bewindsman moest deze week toegeven dat er vorig jaar dertig asielzoekers waren aangetroffen die van ernstige (oorlogs)misdaden worden verdacht, waaronder tien Syriërs. Deze mensen, de zogenoemde 1F’ers, hebben geen recht op asiel. Maar omdat ze vaak uit een land komen als Syrië dat als gevaarlijk wordt bestempeld, zijn ze niet uit te zetten. En omdat de misdaden in een ver buitenland zijn gepleegd en het vergaren van bewijs in een oorlog lastig is, worden ze ook vrijwel nooit vervolgd.
Parlementariërs hameren er vooral op dat 1F’ers vaker vervolgd moeten worden. Nu gebeurt dat in de praktijk eigenlijk niet. „Ze moeten het in ieder geval proberen”, zegt D66-Kamerlid Sjoerdsma. PvdA-politicus Kuiken wil ook dat het „zo veel mogelijk” geprobeerd wordt om ze vast te zetten en vraagt zich af of dat nu gebeurt. VVD-Kamerlid Azmani zegt ook dat de overheid „moet doen wat het kan” om ze aan te pakken, maar geeft aan dat het echt heel lastig is om bewijs te vinden of de regels zo te veranderen dat je ze uit kunt zetten naar gevaarlijke landen. Azmani ziet er meer in om 1F’ers het hier zo onaangenaam mogelijk te maken, door ze voorzieningen te weigeren.

 Lees de rest van het artikel in de Telegraaf: http://www.telegraaf.nl/binnenland/25310914/___Pak_verdachte_asielzoeker_aan___.html

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator