De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

03 december 2011

Geen inschrijving Islamitisch huwelijk

ELST - De gemeente Overbetuwe weigert inschrijving in de basisadministratie van een stel uit Irak dat in het Gelderse Elst woont. Het is de gemeente onduidelijk waar een Engelse imam hun huwelijk heeft gesloten. Lees hier de details:

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/11052781/__Islamitisch_huwelijk_niet_in_GBA__.html

Het zal niet het Islamitisch aspect zijn wat het probleem oplevert voor inschrijving. Het gaat er om dat volgens het internationaal verdrag dat erkenning van huwelijken regelt er allerlei eisen aan die huwelijken worden gesteld zoals openbaarheid en geldigheid in het land waar het huwelijk is gesloten. Leila Cotran-Jordans heefft daar een goed boek over geschreven en geeft er ook cursussen in.


Ze kunnen natuurlijk altijd gewoon even overnieuw trouwen voor de burgerlijke standLaw Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator