De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 december 2011

Omgeving krijgt stem bij asielvraag

Niet alleen het schrijnende verhaal van een asielzoeker moet bepalen of hij in Nederland kan blijven, maar ook of hij voldoende is geworteld en een goede toekomst in Nederland heeft. Deze laatste twee nieuwe criteria staan in een advies van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) dat vandaag wordt gepresenteerd. Het advies gaat over het toepassen van de zogenoemde 'discretionare bevoegdheid' van minister Leers, waarmee hij individuele uitgeprocedeerde asielzoekers bij uitzondering toch een verblijfsvergunning mag geven.

Die individuele gevallen brengen Leers in een spagaat tussen maatschappelijke opwinding en de belofte in het regeerakkoord zeer terughoudend gebruik te maken van zijn uitzonderingsbevoegdheid. Hij vroeg daarom de ACVZ in maart advies hoe het lokale bestuur een rol zou kunnen spelen bij het gebruik van zijn discretionaire bevoegdheid. Destijds speelde de kwestie-Sahar, sindsdien was er veel commotie over Mauro, Jossef en Aram en andere kinderen die hier in asielzoekerscentra opgegroeid of zelfs geboren zijn.

Lees hier de rest van het artikel:http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3065832/2011/12/06/Omgeving-krijgt-stem-bij-asielvraag.dhtml

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator