VACATURE: Procesvertegenwoordiger IND Den Haag De Immigratie- en Naturalisatiedienst

De Directie Juridische Zaken heeft meerdere vrijgekomen vacatures op de locatie Den Haag voor de functie Procesvertegenwoordiger (FGR: Senior Medewerker Behandelen en Ontwikkelen S11). Het gaat hier om een arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.

De migratievraagstukken van vandaag vragen om weloverwogen beslissingen. Voor welke vreemdelingen is er in Nederland toekomst? Wie moeten er terug naar het land van herkomst? Belangrijke vragen die een uiterst zorgvuldige behandeling verdienen. Neem jij die uitdaging als procesvertegenwoordiger bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) aan?

Wat ga je doen:

Als een vreemdeling een beslissing over zijn verblijf aanvecht, vertegenwoordig jij als procesvertegenwoordiger het standpunt van de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en de minister van Buitenlandse Zaken bij de Vreemdelingenkamer van de rechtbanken en in hoger beroep bij de Raad van State. Je analyseert beroepschriften en verzoeken om een voorlopige voorziening, zoekt rechtsvragen uit en stelt verweerschriften en pleitnota’s op. Je gaat gemiddeld één keer per week naar een zitting en tijdens de zitting voer je mondeling pleidooi voor de diverse zaken die je hebt voorbereid. In jouw rol als procesvertegenwoordiger procedeer je meer dan bij menig advocatenkantoor Als het gaat om vreemdelingenbewaring heb je contact met de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM), Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V). Bij het besluit tot opheffing van de bewaring overleg je met de advocaat over een mogelijke schade- of proceskostenvergoeding. Een even verantwoordelijke, als gevoelige taak.

Als procesvertegenwoordiger bij de IND start je met een opleidingstraject waarin je begeleid wordt, maar ook zelf de regie pakt. In deze periode verdiep je je in het vreemdelingenrecht om deze kennis snel eigen te maken. Na dit opleidingstraject zal je zelfstandig je werk voortzetten. Afhankelijk van zowel je wens als je talenten kan hierna nog verder de diepte of juist de breedte worden ingegaan. We hebben inmiddels goede ervaringen met het digitaal doorlopen van dit opleidingstraject. Dit geeft je de ruimte om deze opleiding ook gedeeltelijk vanuit huis te volgen.

We zitten middenin de ontwikkeling naar meer landelijk werken. Dit, en dit wordt nog versterkt door de huidige ontwikkelingen rondom corona, maakt dat we bij het inplannen van procesvertegenwoordigers op zittingen bij rechtbanken meer aan willen gaan sluiten bij de afstand van de te bedienen rechtbank tot je woonadres ipv bij de afstand tot de toegewezen regio op basis van je standplaats, in dit geval Den Haag. Dit maakt ons als directie flexibeler. Je hebt momenteel dus als onderdeel van je team te maken met collega’s die veelal thuiswerken verspreid over het land.

 

 

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde WO- juridische opleiding.
  • Je hebt kennis van het bestuursrecht.
  • Je hebt ervaring met de behandeling van gevoelige dossiers.
  • Je beschikt over een uitstekende Nederlandse taalvaardigheid zowel mondeling als schriftelijk.
  • Het is een pre als je kennis van of ervaring met het vreemdelingenrecht hebt.

Competenties:

Samenwerken; Oordeelsvorming; Integriteit; Klantgericht; Zelfontwikkeling.

Herken jij jezelf hierin:

Je bent zelfstandig, resultaatgericht, stressbestendig en beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast ben je sterk in het verwerken en analyseren van informatie en weet je hoofd- en bijzaken te scheiden. Je toont inzet, neemt initiatief en kunt goed plannen en organiseren. Ook beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden en je bent flexibel als hiervoor extra inzet nodig is. Tot slot wil je jezelf blijven ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.

Meer info hier: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/procesvertegenwoordiger-ind-den-haag-IND-2020-0114?utm_source=indeed&utm_medium=jobboard&utm_campaign=organic#0

 

----

Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: An interesting glimpse of history: "The sword and the garden" - about the first Moghul emperor 

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Forums over gezinshereniging

VACATURE: Senior regievoerder vertrek Dienst Terugkeer en Vertrek

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)