10 vacatures op het gebied van het vreemdelingenrecht, inburgering of migratie

1) (Senior) Juridisch medewerker 

Haarlem
Je hebt je studie wo-rechten afgerond, met een specialisatie op het gebied van bestuursrecht (omgevingsrecht en/of vreemdelingenrecht en/of sociaal zekerheidsrecht). Je bent goed in het doorgronden en ontleden van een ingewikkeld juridisch probleem of vraagstuk. Daarnaast moet je in staat zijn een eigen oordeel te formuleren en dat te staven met argumenten. Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is nodig om zaken helder te kunnen verwoorden.Je komt met ideeën en voorstellen en deelt dit met je collega’s. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken maar ook dat je je eigen werk afstemt op je collega’s en hen helpt waar nodig.Je hebt ambitie, talent en capaciteit om verder te ontwikkelen. De regie over je persoonlijke ontwikkeling en loopbaan neem je zelf in handen.

.

2) (Senior) juridisch medewerker team Bestuursrecht

Als (senior) juridisch medewerker lees je (complexe) juridische dossiers (veelal twee rechtsgebieden) en maak je hiervan een analyse. Op zitting ondersteun je de rechter en stel je het proces-verbaal op. In raadkamer treed je op als gesprekpartner van de rechter en concipieer je op (summiere) aanwijzingen uitspraken. Je bewaakt het gehele proces van activiteiten om te zorgen voor een efficiënt verloop van de zaak. Je houdt wetgeving en jurisprudentie bij.
Bij de seniorfunctie behoren ook werkzaamheden ten behoeve van het team, zoals het opleiden van beginnend juridisch medewerkers.
De rechtbank Den Haag is onderverdeeld in vijftien teams. Er zijn drie bestuursrechtteams. Het betreft een vacature bij team Bestuursrecht 1 (sociale zekerheid, Participatiewet en omgevingsrecht) en team Bestuursrecht 2 (vreemdelingenrecht, (militair) ambtenarenrecht en een groot aantal andere bestuursrechtelijke rechtsgebieden). Elk team wordt aangestuurd door een teamvoorzitter en een hoofd juridische ondersteuning. Zij worden ondersteund door een managementondersteuner en een roosteraar. Daarnaast bestaat het team uit (senior) rechters, stafjuristen en (senior) juridisch medewerkers. Beide teams hebben vacatures.

Functie-eisen

Je beschikt over een goed analytisch vermogen, kunt logisch redeneren en snel hoofd- en bijzaken scheiden. Je hebt uitstekende redactionele vaardigheden. Je hebt een flexibele instelling, bent communicatief en je kunt zelfstandig werken. Daarnaast ben je zorgvuldig, accuraat en kun je goed onder (tijds)druk presteren. Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen, heb je ook nog:
  • een juridisch, academische opleiding afgerond;
  • bij voorkeur kennis van en ervaring in het algemeen bestuursrecht en/of vreemdelingenrecht;
  • ervaring in een van bovengenoemde rechtsgebieden (pre);
  • een uitstekende beheersing van het Nederlands.
https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/senior-juridisch-medewerker-team-bestuursrecht-RO-2020-0450?utm_source=indeed&utm_medium=jobboard&utm_campaign=organic

3)Teamleider Juridisch, standplaats Rotterdam

Als teamleider juridisch geef je leiding aan en zorgt voor de begeleiding en ondersteuning van vrijwilligers en stagiair(e)s op een of meerdere locaties in de omgeving. Je doet dit zodanig dat de vrijwilligers en stagiair(e)s hun werk ten behoeve van de vluchtelingen en asielzoekers goed kunnen uitvoeren. Werving, selectie en begeleiding van nieuwe vrijwilligers is een belangrijk onderdeel van de taak. Als teamleider juridisch lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en continuïteit van de juridische dienstverlening. Je werkt samen met collega-teamleiders, coördinatoren van regionale projecten en relevante partners in het werkveld. Je hebt een steunpuntfunctie voor medewerkers in de regio en je bent een vraagbaak voor externe organisaties.Je valt onder verantwoordelijkheid van de regiomanager.

https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland/vacatures/teamleider-juridisch-standplaats-rotterdam-1



 4) Juridisch Assistent bij Programma Mensenhandel (vrijwillig) bij het Rode Kruis

Als juridisch assistent (backoffice vrijwilliger) ondersteun je drie beroepskrachten en circa 35 vrijwilligers bij de juridische hulpverlening aan buitenlandse slachtoffers mensenhandel tijdens verblijfsrechtelijke procedures. Daarnaast voer je organisatorische en administratieve taken uit voor een project waarin docenten voortgezet onderwijs worden getraind in herkenning en preventie van mensenhandel onder scholieren.

https://www.indeed.nl/rc/clk?jk=976fad65275fda07&fccid=d80c11adbbe45bd2&vjs=3

5) Stafjurist bestuursrecht Utrecht

Rechtspraak, rechtbank Midden-Nederland
Utrecht

De stafjurist die wij zoeken is een ambitieuze jurist die zich verantwoordelijk voelt voor de rechtbank als kennisorganisatie en zich als specialist wil onderscheiden op een specifiek deelrechtsgebied. De stafjurist neemt deel aan activiteiten gericht op bevordering van de kwaliteit van de rechtspraak. In het belang van die kwaliteit verzamelt en deelt de stafjurist relevante kennis met collega’s van binnen en buiten het eigen gerecht. De stafjurist produceert ook zelf kennisdocumenten van hoogwaardige kwaliteit. Hij stelt deze zoveel mogelijk ter beschikking. Binnen en buiten het eigen gerecht stimuleert de stafjurist het proces van kennisdeling en het gebruik door collega’s van de kennissystemen van de rechtspraak. De stafjurist draagt actief bij aan het bevorderen van de kwaliteit en actualiteit van die kennissystemen, bijvoorbeeld in de rol van redacteur of auteur van (een verzameling van) daarin gepubliceerde kennisdocumenten.
Daarnaast verwachten wij dat de stafjurist kwalitatief hoogwaardige juridische ondersteuning levert in complexe, richtinggevende of gevoelige zaken. Hij is dan ook een ervaren (s)jm-er die vraagstukken snel kan analyseren en binnen de gestelde termijnen kwalitatief goede uitspraken concipieert.
Voor team 2 (o.a. vreemdelingenrecht, sociale voorzieningen) zijn wij op zoek naar een stafjurist.

6) Sociaal Raadsvrouw / Sociaal Raadsman gezocht!

SEZO - Amsterdam Nieuw-West
 
 De functie vormt een schakel tussen de cliënt en instanties. De sociaal raadsvrouw/man richt zich in het, meestal individuele, contact op vragen, tekorten en problemen van klanten die samenhangen met wet- en regelgeving op de terreinen van sociale zekerheid, belastingen, arbeid, huisvesting, consumentenzaken, proces- en beslagrecht, bestuursrecht, vreemdelingenrecht en personen- en familierecht.
 


7)  TopTaal zoekt een gedreven Projectleider Cursussen

TopTaal Groep BV - Amsterdam
Fulltime, Bepaalde tijd - Tijdelijk thuiswerken
 
 Jij biedt.
· Jouw MS Office-ervaring (Word / Excel / MS Teams).
· Minimaal 2-3 jaar ervaring in een organisatorisch vergelijkbare functie in aanvulling op je afgeronde HBO-opleiding (bijvoorbeeld projectleider Opleidingen / cursusplanner / etc). Ook als je geen ervaring hebt met cursusplanning maar wél een kei bent in organiseren en communiceren horen we het graag.
· Jouw aantoonbare commerciële inzichten en ervaringen in het contacten leggen met derden
· Jouw uitstekende kennis van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur een derde taal (bijv Arabisch).
· Jij bent in het bezit van een rijbewijs B.
 


8) Onderwijsleider Taal & Inburgering

 Voor de contractafdeling Educatie, onderdeel van Albeda Startcollege, zijn wij op zoek naar een Onderwijsleider Taal & Inburgering.  De afdeling Educatie verzorgt Inburgeringstrajecten en zgn. WEB trajecten in Rotterdam en in de regio. De afdeling zal, naast een kern van vast personeel, met een flexibele schil haar taken uitvoeren. Taal & Inburgering verzorgt contractonderwijs aan volwassenen op het gebied van NT2 en NT1 taalonderwijs en inburgering.

LET OP er staat een hele oude datum genoemd. Verkeerde tekst gebruikt?
https://www.werkenbijalbeda.nl/vacaturebeschrijving/622-onderwijsleider-taal-inburgering 


9) Intaker NT2 Inburgering (vrijwillig)

VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland biedt inburgeringstrajecten voor vluchtelingen en migranten. Voordat de cursisten instromen in de lessen wordt hun taalniveau bepaald door middel van diverse toetsen. De intaker heeft een individueel intakegesprek met de kandidaat voor de inburgeringscursus en neemt individueel toetsen af om het instapniveau en de leerbaarheid van de kandidaat te bepalen. Na de beoordeling van de intaketoets formuleert de intaker een trajectadvies,zij/hij maakt ook een trajectplan.
Voor het afnemen van deze toetsen zijn we op zoek naar vrijwillige intakers voor de locaties: Spijkenisse, Gorinchem, Naaldwijk, Vlaardingen en Leidschendam.
De tijdsinvestering is ongeveer 2 tot 4 uur per cliënt. Het aantal cliënten varieert, flexibele inzetbaarheid is dus zeer gewenst!

https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland/vacatures/intaker-nt2-inburgering-1



10)  Visa Coordinator - EMEA bij Netflix


  • Advise on visa requirements and processing times where needed and conducting research with regard to immigration requirements nationally and internationally.
  • Reviewing and editing visa petitions and coordinating signatures with various business partners to ensure timely filing.
  • Creating, updating, and tracking spreadsheets for visas.
  • Maintaining databases to help keep all teams aligned, and keeping a constant flow of communication with third-party partners and internal stakeholders.
  • Maintain the most up to date database information on visa requirements per country for various passport holders
  • Flexibility and openness to take on additional projects as they arise.
  • Expanding the scope of the Travel by Netflix visa offering and developing a customizable solution as Netflix scales
 https://jobs.netflix.com/jobs/23074668


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com . Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: An nteresting glimpse of history: "The sword and the garden" - about the first Moghul emperor




Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris