En wat gaat de IND doen om achterstanden weg te werken? - een crisismanager en een club uitzendkrachten inzetten zo te zien (LAATSTE DAG VACATURE)

Uit de krant blijkt dat er een crisismanager wordt aangesteld en uit de vacaturetekst zie ik dat er wordt geworven om verweerschriftschrijvers in dienst te nemen om de achterstanden in te lopen? Ehhhh verweerschriften? Niet beslissingen? Daar zit toch het beslistermijn probleem. En niet alleen bij asiel ook bijvoorbeeld bij visumzaken.

LET OP DIE VACATURES STAAN ALLEEN VANDAAG NOG OPEN

Eerst het nieuws:

Crisismanager moet achterstanden IND wegwerken

Er komt een speciale crisismanager om de grote achterstanden bij de asielaanvragen weg te werken. Gisteren kwam naar buiten dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND veel meer geld kwijt is aan dwangsommen vanwege trage asielprocedures dan eerder was gemeld.
Staatssecretaris Broekers-Knol schrijft aan de Tweede Kamer dat er allerlei maatregelen worden genomen om de 'doorlooptijden' terug te dringen en de achterstanden zoveel mogelijk te verkleinen.
Volgens Broekers zijn de maatregelen zo ingrijpend dat ze niet zomaar binnen de bestaande organisatie kunnen worden doorgevoerd. Daarom wordt een programmadirecteur aan de leiding van de IND toegevoegd.
Verder moet een 'taskforce' allerlei "desnoods onconventionele" oplossingen bedenken. Het wegwerken van de achterstanden wordt losgekoppeld van de behandeling van nieuwe asielaanvragen: nieuwe aanvragen worden afgehandeld binnen de wettelijke termijnen, schrijft Broekers.

1 miljoen euro per week

De staatssecretaris schrijft verder dat er op 31 januari bijna 9000 individuele zaken waren die niet binnen de wettelijke termijn waren verwerkt. In een groot aantal van die gevallen worden dwangsommen uitbetaald.
Broekers erkent dat ze de kosten aan dwangsommen veel te laag heeft ingeschat. Volgens haar is het bedrag sinds vorig jaar opgelopen tot 30 tot 40 miljoen euro. "Dat betekent dat zelfs als de IND per direct in al deze zaken beslist, dit bedrag onvermijdelijk is", schrijft ze. Volgens haar loopt het op met 1 miljoen euro per week: "Dit is geen acceptabele situatie."

Gekke Henkie

In het vragenuur lieten Kamerleden zich zeer kritisch uit over de gang van zaken. Daarbij vielen woorden als "de politieke regie ontbreekt", "bureaucratisch geneuzel", "verbijsterend", "een brevet van onvermogen" en "de gekke Henkie van Europa". Broekers erkende dat je dit jaar zou kunnen uitkomen op een bedrag van 70 miljoen euro, zoals NRC gisteren meldde. Ze noemde dat een schok.
Onder meer VVD, CDA, PVV, SGP, Forum voor Democratie vroegen de staatssecretaris op de een of andere manier met de dwangsommen voor asielzoekers te stoppen. Broekers beloofde dat ze daar wel naar wil kijken, maar ze zei ook dat dat niet zo maar even is geregeld. "We moeten als overheid ons best doen dat we ons aan de termijnen houden, zodat we de dwangsommen niet meer hoeven te betalen."

 https://nos.nl/artikel/2325591-crisismanager-moet-achterstanden-ind-wegwerken.html

 Dan de vacature:





Wat je gaat doen

De directie is verantwoordelijk voor de juridische vertegenwoordiging van de IND en ketenpartners (zoals COA en DT&V) in (hoger) beroepsprocedures bij de rechtbank, de Raad van State en de internationale gerechtshoven. Daarnaast zorgt deze directie voor het juridisch in controle zijn en houden van de IND, zodat de IND in al zijn handelen conform de geldende (internationale) wet- en regelgeving opereert.
Directie Juridische Zaken heeft tijdelijk werk voor ervaren medior juristen (Medewerkers behandelen en ontwikkelen) voor het schrijven van verweerschriften in beroepen die zijn ingesteld tegen het niet tijdig beslissen op (verblijfs)aanvragen.
Vanwege een toenemend aantal binnenkomende beroepen niet tijdig beslissen (BNTB) bij JZ wordt een tijdelijke projectgroep opgericht die zich specifiek richt op het schrijven van verweerschriften in deze productsoort. Organisatorisch wordt deze projectgroep gehangen aan de ondersteuningsteams van JZ (OT JZ) de taskforce voert functioneel één deeltaak uit van de medewerkers van de Desk Juridische Ondersteuning (DJO) die onderdeel zijn van het OT JZ.
Je schrijft verweerschriften in zaken waar de aanvragen beroep heeft ingesteld omdat er niet binnen de termijnen op zijn aanvraag is beslist door de IND. Dit kunnen alle typen aanvragen zijn waar de IND op beslist.
Je draagt er zorg voor dat je alle relevante informatie hebt. Je analyseert de BNTB zaak op de juridisch-inhoudelijke aspecten aan de hand van wet- en regelgeving, beleid, jurisprudentie en instructies en de door de aanvrager/ gemachtigde ingediende beroepsgronden.
Je weegt alle relevante factoren en stelt aan de hand hiervan een verweerschrift op dat je richt aan de rechtbank. Tijdens je werkzaamheden deel je actief informatie met je collega’s en ketenpartners.

Wat we vragen

Minimaal HBO werk- en denkniveau met juridische kennis en vaardigheden.Je hebt kennis of affiniteit met de toepassing van wet- en regelgeving van de Algemene Wet Bestuursrecht. Ervaring van de Wet Dwangsom en de toepassing ervan in het openbaar bestuur is zeer gewenst.
Verder, inhoudelijke ervaring of affiniteit met het proces van de IND (dus niet administratief) in vreemdelingrechtelijke verblijfsaanvragen zal behulpzaam zijn. Een extra pré is het als je naast kennis van het werkproces ook de automatiseringssystemen van de IND kent.
Competenties:
  • Analytisch vermogen
  • Samenwerkingsgericht
  • Groot leervermogen
  • Politiek bestuurlijk sensitief
  • Resultaat- en doelgericht
  • Flexibel
  • Kan veel gegevens verwerken tot helder betoog
  • Kan goed argumenten en motiveren, in woord en schrift
  • Snel operationeel


Wat we bieden

DPA biedt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden. Onze professionals worden door ons enthousiaste team van recruiters, accountmanagers en HR-officers intensief begeleid gedurende hun loopbaan. Zo organiseren wij diverse trainingen, workshops en kennisbijeenkomsten waarbij persoonlijk contact voorop staat. Ook kun je je vakinhoudelijke kennis verdiepen door middel van het volgen van bijv. een Grotius opleiding.
Onze juridische professionals bieden wij uitdagende en afwisselende opdrachten bij de Rijksoverheid, provincies, gemeentes, waterschappen en omgevingsdiensten. Opdrachtgevers waarmee wij nauwe banden hebben. Zo vinden wij voor iedere professional de ideale werkplek! Samen met professionele en ambitieuze collega’s draag jij bij aan de maatschappij en ruimte om je heen. DPA biedt je daarbij ook:
  • Een uitstekend primair- en secundair arbeidsvoorwaardenpakket;
  • Een netwerk van juristen in jouw vakgebied waarmee je kunt sparren;
  • (Digitale) kenniscommunity;
  • Carrièrebegeleiding;
  • Informele borrels/ teamuitjes;
  • Een niet-ziek-zijn bonus.

Je werkomgeving

DPA verbindt professionals met de wereld van werk. In de expertisedomeinen waar wij op focussen en in excelleren. Beursgenoteerd, maar nog steeds eigenzinnig en vol karakter. Ons vakgebied overheidsjuristen is gespecialiseerd in de bemiddeling van tijdelijke en vaste juridische professionals voor de overheid in de breedste zin van het woord.  Onze hardwerkende, loyale, no-nonsense professionals werken doorlopend op mooie uitdagende opdrachten door heel Nederland waarin zij bijdragen aan de maatschappij en ruimte om ons heen.
Past deze functie niet helemaal bij jou, maar ben jij wel een echte overheidsjurist? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken die bij jouw toekomstplannen passen. Zzp’ers zijn natuurlijk ook van harte welkom om te reageren.

 https://www.dpa.nl/vacatures/medewerker-verwerken-en-behandelen-den-haag-v15262/?utm_source=Indeed&utm_medium=organic&utm_campaign=Indeed#apply#apply


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Dagelijks nieuwe ZZP opdrachten op freelancespecialisten.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd