Advies ACVZ over "Marktwerking in het inburgeringsonderwijs"





Marktwerking in het inburgeringsonderwijs

 Marktwerking in het inburgeringsonderwijs en de verantwoordelijkheid van de overheid
De ACVZ heeft voor dit advies onderzoek gedaan naar de wijze waarop de markt voor inburgeringsonderwijs de afgelopen jaren was ingericht en hoe dat heeft gefunctioneerd. De adviescommissie concludeert dat de inrichting van het stelsel gebrekkig was, waardoor inburgeringsplichtigen hun rol als consument veelal niet goed hebben kunnen invullen.
Het advies ‘Marktwerking in het inburgeringsonderwijs en de verantwoordelijkheid van de overheid’ maakt deel uit van het lopende onderzoek naar de rol van private actoren in het migratiedomein. Het gehele onderzoek waarbij nog een drietal andere thema’s worden betrokken te weten ‘carriersancties’, de ‘erkende referentprocedure’ en ‘externe dienstverleners bij de aanvraagprocedure voor visa kort verblijf’ brengt de ACVZ medio 2019 uit.
Met dit advies over de marktwerking in het inburgeringsonderwijs hoopt de ACVZ te kunnen bijdragen aan een evenwichtiger stelsel waarin inburgeringsplichtigen kwalitatief goed inburgeringsonderwijs krijgen. Omdat de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid momenteel werkt aan een nieuw stelsel voor het inburgeringsonderwijs, de ‘Veranderopgave Inburgering’, heeft de ACVZ de publicatie van dit deeladvies vervroegd.
Met de inwerkintreding van de Wet inburgering 2007 is marktwerking in het stelsel van inburgering geïntroduceerd. Gemeenten en inburgeringsplichtigen gingen zelf inburgeringsonderwijs inkopen bij taalscholen. Toen de Wet inburgering 2013 in werking trad, is de markt voor inburgeringsonderwijs een consumentenmarkt geworden waarop taalscholen met elkaar concurreren om inburgeringsplichtigen als cursisten binnen te halen. De ACVZ heeft de marktwerking in het inburgeringsonderwijs onderzocht aan de hand van een set van vragen die zijn ontleend aan een SER-advies uit 2010, ‘Overheid én Markt: Het resultaat telt!’.
Nadere informatie over dit advies: Laura Kok (06-25684174) l.d.kok@acvz.minvenj.nl en David de Jong (06-46840910) d.j.de.jong@acvz.minvenj.nl

Vindplaats: https://acvz.org/pubs/marktwerking-in-het-inburgeringsonderwijs-3/

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Forums over gezinshereniging

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Vreemdelingenrecht advocaat "“Mijn accent zou Nederlandse cliënten met veel geld afschrikken.”