VACATURE: Stafjurist vreemdelingenrecht, Team bestuursrecht 2


Rechtbank Den Haag
Locatie Den Haag

Wat je gaat doen

Je adviseert primair over en draagt bij aan juridische beleidsvorming op het gebied van het Vreemdelingenrecht en draagt zorg voor de beleidsvertaling ervan naar richtlijnen en procedures ten behoeve van het team. Je volgt hiertoe de (politieke) ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de wet- en regelgeving binnen het Vreemdelingenrecht op de voet, duidt deze en houdt de rechters en juridisch medewerkers van het team daarvan op de hoogte.
Je fungeert als aanspreekpunt en klankbord ten aanzien van diverse aangelegenheden op het gebied van het Vreemdelingenrecht.
Verder lever je een belangrijke bijdrage aan de educatie van de medewerkers van het team. Je verzorgt actualiteitenbesprekingen en draagt bij aan kennisgroepen en lunchbijeenkomsten. Je werkt hierbij nauw samen met de andere stafjuristen van het team. Je neemt deel aan landelijke overleggen op het gebied van het Vreemdelingenrecht.

Je levert kwalitatief hoge juridische ondersteuning aan rechters bij de zaaksbehandeling en/of juridische beleidsvorming. Je bewerkt zaken voor, ondersteunt juridisch tijdens de procesgang en concipieert beslissingen.
Voorts adviseer je in kwesties van zeer complexe juridische aard. Het betreft zaken die weinig voorkomen, die een specialisatie vragen of waarin het om nieuwe materie gaat en waarbij politiek-bestuurlijke, sociaalmaatschappelijke of financieel-economische belangen in het geding zijn.
Je werkt – vanuit zaaksgebonden juridisch kader – mee aan de ontwikkeling van jurisprudentie.

Er zijn vier bestuursrecht teams, waaronder een administratief team. Het betreft een vacature bij team Bestuursrecht 2. Dit team behandelt zaken op het gebied van het Vreemdelingenrecht, Ambtenarenrecht en Varia.
Het team wordt aangestuurd door een teamvoorzitter en een hoofd juridische ondersteuning en wordt hierbij ondersteund door een managementassistent en een roosteraar. Daarnaast bestaat het team uit (senior) rechters, stafjuristen, (senior) juridisch medewerkers. Elk rechtsgebied heeft een eigen stafjurist.

Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens het ARAR, het algemeen Rijksambtenarenreglement:
  • Een salaris in schaal 11 (maximaal € 4.669,57 op basis van 36 uur)
  • Verlof van 144 + 21,6 wettelijke resp. bovenwettelijke vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur.
  • Vakantiegeld 8% en eindejaarsuitkering 8,3%.
  • Pensioenopbouw volgens het ABP.
  • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer.
  • Ook heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wat we van je vragen

Jouw wijze van werken kenmerkt zich door een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, juridisch analytisch en oordeelsvormend vermogen en een grote mate van zelfstandigheid. Je hebt gevoel voor verhoudingen en inzicht in de juridisch-administratieve werkprocessen.
Je bent in staat om te gaan met grote hoeveelheden informatie en je weet hierbij snel tot de kern te komen. Je bent je in staat om nieuwe procedures en werkwijzen snel eigen te maken.
Vanzelfsprekend wordt effectief kunnen samenwerken met collega’s uit verschillende geledingen belangrijk geacht. Verder ben je zorgvuldig en stressbestendig.
Brede kennis van het vreemdelingenrecht stellen wij zeer op prijs, dan wel dat je aannemelijk kunt maken dit te kunnen compenseren met kennis en ervaring waarmee je binnen afzienbare tijd volwaardig inzetbaar zult zijn als stafjurist vreemdelingenrecht. Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen, heb je ook nog:

  • een afgeronde universitaire studie Nederlands Recht, bij voorkeur met specialisatie Bestuursrecht;
  • kennis van het werkveld en ruime relevante ervaring;
  • kennis van/ ervaring met het werken met geautomatiseerde systemen (databanken, intranet, kantoorautomatisering);
  • een aantal jaren ervaring met het schrijven van concept-uitspraken of processtukken, bij voorkeur in bestuursrechtelijke zaken;
  • goede mondelinge en schriftelijke communicatie.

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou. Solliciteer direct via de button. Dit kan tot 19 mei 2018. Je brief richt je aan de heer mr. drs. H.A.G. Nijman, teamvoorzitter.
Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Hubert Nijman, teamvoorzitter via (06) 139 257 08. Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen aan Yolande Roso, junior P&O-adviseur via (06) 256 584 16 of via e-mailadres wervingenselectie.rb.denhaag@rechtspraak.nl. Let op: hier geen sollicitaties!
Bijzonderheden:
  • Deze functie van 32-36 uur komt vrij op het moment van vertrek van de huidige stafjurist.
  • Het betreft een aanstelling met vast dienstverband.
  • We verzoeken je uitsluitend te reageren indien je aan de gestelde opleidings- en ervaringseisen voldoet.
  • Aanstelling op basis van interim functievervulling (IF) behoort tot de mogelijkheden.
  • We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.
Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.



Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Forums over gezinshereniging

VACATURE: Senior regievoerder vertrek Dienst Terugkeer en Vertrek

Vreemdelingenrecht advocaat "“Mijn accent zou Nederlandse cliënten met veel geld afschrikken.”

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?