De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 mei 2018

VACATURE: Juridisch medewerker / griffier vreemdelingenbewaring Rechtbank Rotterdam


Wat je gaat doen

Je beoordeelt, in het kader van de zaaksvoorbereiding- en begeleiding, juridische en inhoudelijke aspecten van processtukken (zaakdossiers) in veel voorkomende zaken die zich evenwel niet lenen voor standaardafdoening. Het bijhouden van relevante jurisprudentie en vakliteratuur is in deze functie van groot belang. Je bent griffier ter zitting en treedt op als gesprekspartner van de rechters. Aan de hand daarvan verzorg je de juridische nabewerking, waaronder het maken van concept-uitspraken. Ook lever je een bijdrage aan de coördinatie van de zaaksbehandeling.
Wij hebben ruimte voor één juridisch medewerker voor de zaakstroom vreemdelingenbewaring. Dit is de enige zaakstroom waar je in beginsel op ingezet gaat worden. Je werkt afwisselend voor twee bestuursrechtteams.

Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden binnen een leergierig team. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de ARAR, het algemeen Rijksambtenarenreglement:
  • De vacature is vooralsnog voor de duur van één jaar; detachering behoort tot de mogelijkheden
  • Een salaris in schaal 9 (minimaal € 2617,58 en maximaal € 3.698,34 o.b.v. 36 uur)
  • Verlof van 144 + 21,6 wettelijke resp. bovenwettelijke vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur
  • Vakantiegeld 8% en eindejaarsuitkering 8,3%
  • Pensioenopbouw volgens het ABP
  • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon werkverkeer
  • Individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket

Wat we van je vragen

Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands recht met ruime kennis van én aantoonbare ervaring in het Bestuursrecht en inzicht in de maatschappelijke context van de rechtspraak.
Kennis van het vreemdelingenrecht is vereist. Kennis en ervaring met de vreemdelingenbewaring is een pré. Je bent fulltime inzetbaar. Dit betekent minimaal 36 uur, maar de voorkeur gaat uit naar iemand die 40 uur beschikbaar is. Je bouwt dan 4 uur compensatieverlof op per week.
Je toont initiatief om jouw (juridisch) standpunt naar voren te brengen èn om je kennis aan te vullen. Uiteraard besef je dat de rechter eindverantwoordelijk is. Je weet een zaak in een juridisch kader te plaatsen. Na gedegen onderzoek geef je de essentie ervan in een goed juridisch betoog weer. Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, een goed analytisch vermogen en goede contactuele eigenschappen. Het vermogen om snel te werken combineer je met een nauwkeurig oog voor relevante details. Je bent flexibel en raakt niet in de stress wanneer er veel zaken moeten worden afgedaan in een korte tijd. In deze zelfstandige functie ben je tevens een teamplayer en ben je in staat om je op een positieve wijze in te zetten voor het teambelang.

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou.
Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan tot en met 13 mei aanstaande.
De selectiegesprekken vinden plaats op 29 mei 2018.
Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Denise Goedhart, Hoofd Juridische Ondersteuning via 088-3625525 of Josien Kobus, Hoofd Juridische Ondersteuning via 088-3625681.
Een online selectietest kan deel uit maken van de selectieprocedure..


Vindplaats: 

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator