VACATURE: Juridisch medewerker / griffier vreemdelingenbewaring Rechtbank Rotterdam


Wat je gaat doen

Je beoordeelt, in het kader van de zaaksvoorbereiding- en begeleiding, juridische en inhoudelijke aspecten van processtukken (zaakdossiers) in veel voorkomende zaken die zich evenwel niet lenen voor standaardafdoening. Het bijhouden van relevante jurisprudentie en vakliteratuur is in deze functie van groot belang. Je bent griffier ter zitting en treedt op als gesprekspartner van de rechters. Aan de hand daarvan verzorg je de juridische nabewerking, waaronder het maken van concept-uitspraken. Ook lever je een bijdrage aan de coördinatie van de zaaksbehandeling.
Wij hebben ruimte voor één juridisch medewerker voor de zaakstroom vreemdelingenbewaring. Dit is de enige zaakstroom waar je in beginsel op ingezet gaat worden. Je werkt afwisselend voor twee bestuursrechtteams.

Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden binnen een leergierig team. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de ARAR, het algemeen Rijksambtenarenreglement:
  • De vacature is vooralsnog voor de duur van één jaar; detachering behoort tot de mogelijkheden
  • Een salaris in schaal 9 (minimaal € 2617,58 en maximaal € 3.698,34 o.b.v. 36 uur)
  • Verlof van 144 + 21,6 wettelijke resp. bovenwettelijke vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur
  • Vakantiegeld 8% en eindejaarsuitkering 8,3%
  • Pensioenopbouw volgens het ABP
  • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon werkverkeer
  • Individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket

Wat we van je vragen

Je hebt een afgeronde universitaire studie Nederlands recht met ruime kennis van én aantoonbare ervaring in het Bestuursrecht en inzicht in de maatschappelijke context van de rechtspraak.
Kennis van het vreemdelingenrecht is vereist. Kennis en ervaring met de vreemdelingenbewaring is een pré. Je bent fulltime inzetbaar. Dit betekent minimaal 36 uur, maar de voorkeur gaat uit naar iemand die 40 uur beschikbaar is. Je bouwt dan 4 uur compensatieverlof op per week.
Je toont initiatief om jouw (juridisch) standpunt naar voren te brengen èn om je kennis aan te vullen. Uiteraard besef je dat de rechter eindverantwoordelijk is. Je weet een zaak in een juridisch kader te plaatsen. Na gedegen onderzoek geef je de essentie ervan in een goed juridisch betoog weer. Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, een goed analytisch vermogen en goede contactuele eigenschappen. Het vermogen om snel te werken combineer je met een nauwkeurig oog voor relevante details. Je bent flexibel en raakt niet in de stress wanneer er veel zaken moeten worden afgedaan in een korte tijd. In deze zelfstandige functie ben je tevens een teamplayer en ben je in staat om je op een positieve wijze in te zetten voor het teambelang.

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou.
Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan tot en met 13 mei aanstaande.
De selectiegesprekken vinden plaats op 29 mei 2018.
Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Denise Goedhart, Hoofd Juridische Ondersteuning via 088-3625525 of Josien Kobus, Hoofd Juridische Ondersteuning via 088-3625681.
Een online selectietest kan deel uit maken van de selectieprocedure..


Vindplaats: 

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Forums over gezinshereniging

VACATURE: Senior regievoerder vertrek Dienst Terugkeer en Vertrek

Vreemdelingenrecht advocaat "“Mijn accent zou Nederlandse cliënten met veel geld afschrikken.”

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?