De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 mei 2018

„IND-beleid bekeerlingen geregeld onzorgvuldig”


"De casus van het uitgezette gezin, waarover het Reformatorisch Dagblad woensdag bericht, staat niet op zichzelf, stelt Gavedirecteur Jan Pieter Mostert. „In de beoordeling van de geloofwaardigheid van bekeerlingen moeten wij met regelmaat concluderen –in 50 procent van de onderzochte dossiers– dat het besluit van de IND onzorgvuldig en ondeskundig is genomen.”
Adviezen
Gave beoordeelt jaarlijks ruim tachtig dossiers van bekeerlingen. De organisatie noemt het „ernstig” dat vertegenwoordigers van de IND expertiserapporten van onder meer Gave tijdens rechtszittingen „niet relevant” noemen in het dossier van de asielzoeker. „Daardoor wordt er niet ingegaan op inhoudelijke argumenten, maar worden ze van tafel geveegd.” Dit staat, aldus Gave, haaks op het standpunt van staatssecretaris Harbers dat dergelijke rapporten inhoudelijk meegewogen moeten worden.
In november nam de Tweede Kamer een motie aan die stelt dat de beoordeling van de geloofwaardigheid van onder andere bekeerde christenen moet worden verbeterd. Gave constateert nu dat contacten met de IND onvoldoende vertrouwen geven dat verbeteringen worden ingezet. Zij wijst erop dat ze op een eind maart verstuurde brief met adviezen, ondanks herhaald aandringen, geen reactie heeft vernomen.

De inzet van Gave is niet om de beoordeling van bekeringsverhalen minder streng te maken. „Het is echter onacceptabel dat in individuele dossiers de geloofwaardigheid wordt tegengesproken door de IND op basis van bijvoorbeeld verkeerde vraagstelling, vooringenomenheid van medewerkers of allerlei onjuiste tegenwerpingen zonder dat dit verankerd is in een duidelijk beoordelingskader.”

Lees het hele artikel in het Reformatorisch Dagblad: 

 https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/ind-beleid-bekeerlingen-geregeld-onzorgvuldig-1.1490646


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator