De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 mei 2018

Artikel over Lili en Howick die niet terug willen naar Armenie in de Telegraaf - waar is 750000 euro kosten op gebaseerd?

Het artikel is geschreven door Jan Willem Navis. Alhoewel er zo te zien door de Telegraaf einderedactie er een typisch ronkende Telegraaf kop boven is geplaatst is het artikel zelf het lezen waard en belicht het de zaak van twee kanten. En dan bedoel ik dus het uitgebreide artikel waar je voor moet inloggen: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2025874/kinderen-howick-en-lili-speelbal-van-asielclubs

"Waarom mogen oorlogsmisdadigers in Nederland blijven als hun herkomstland te gevaarlijk is om terug te gaan, maar moeten twee vrolijke tieners die al jarenlang in Amersfoort wonen gedwongen het land uit? " vraagt hij zich samen met half Nederland af.

Vervolgens geeft hij aan hoe het verhaal van deze tieners tot ons kwam via de media.

Maar zo beschrijft hij terecht, zo'n verhaal van een advocaat belicht alleen de kant van de vreemdeling en de overheid is gebonden door regels van privacy waardoor vaak dan bij zo'n kwestie als deze niet het hele verhaal uit de media naar voren komt. Hij reconstrueert daarop wat volgens hem het "echte verhaal" is. Hiervoor verwijs ik u naar dat artikel.

In de kop bij het artikel wordt een bedrag genoemd van 750.000 euro die dit gezin al zou hebben gekost. Ik heb verdaag een mail gestuurd naar de Telegraaf met de vraag hoe ze aan dat bedrag komen. Een advocaat krijgt ongeveer 1000 euro per beroep/bezwaar. Zeg twee keer asiel aangevraagd en een medische procedure? Laten we nu even 10000 euro kosten nemen voor juridische procedures en kosten voor de rechtbank en de IND en de Dienst Terugkeer en Vertrek. Waar komt dan die 740.000 vandaan? Opvang kost 30.000 euro per jaar. Als ik dan 10 jaar maal 3 personen doe dan kom ik op maar liefst 900.000 euro.

Ik ben benieuwd wat ik van de journalist ga terughoren.

UPDATE:Al antwoord: "Het bedrag is ergens in de procedure naar boven gekomen. Rtl nieuws heeft t vorig jaar gemeld en ik heb bij navraag bij t ministerie niet te horen gekregen hoe t is opgebouwd. Wellicht is de opvang iets goedkoper omdat ze woonruimte delen?"
Dank voor deze snelle reactie meneer Navis!


Get in Shape


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator