De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 mei 2018

Meer Chavez Vilchez - deze keer door mr Joost van Bennekom

 (Een deel van onze mailwisseling. Geplaatst met zijn toestemming)


Beste Collega,

Das Recht zum Erstentscheidung is de kern en aangezien verweerder ambtshalve aan Chavez-Vilchez toetst, en mijns inziens moet toetsen ogv art.4 lid 3 VEU - zorgen voor effectuering van het Unierecht, wordt verweeder niet over vallen.

Daarbij geldt art.4 lid 3 VEU ook voor de rechter, die dus niet eenzijdig de bestuurlijke lus ten voordele van IND en nadele justitiabele mag toepassen = equality of arms, dus minstens aanhouden of gewoon nieuwe ronde. 

NB Ik gebruik niet de term 'declaratoir', omdat het Unierecht dit niet kent (zie arrest Royer).

Het werkt de indruk dat het verblijfsrecht afhangt van wat de IND verklaart, en zo wordt miskend dat het gaat om een STATUS, die VAN RECHTSWEGE bestaat,.

De IND kwam direct na arrest Chavez-Vilchez en anderen met afgifte Residence Card / Verblijfskaart, for a family member of a EU-citizen en de vermelding dat kaart gaat in op datum van deze brief en is 5 jaar geldig. "Het is een bevestiging van een recht dat mogelijk van rechtswege eerder is ontstaan" - laat mogelijke maar weg en voeg toe verblijf-  en werk- recht. Inmiddels wordt deze zin weggelaten...

NB er staat niet 'for a family member of an EU-citizen 'who is a (dependant) minor', want art.20 VWEU geldt voor ALLE 'burgers van de Unie", beperking kring presona materea tot minderjarige stuit op het non-discriminatie beginsel dat blijkens arres KücUkdeveçi een algemeen beginsel is. Maw het Europa van de Burgers geldt voor alle unieburgers en dus hun derdlander familieleden.

De IND heeft 'Chavez-Vilchez' al ambtshalve toegepast op derdelanders bij zaak van mr Ubbergen én dat is juist want art.24 Handvest geldt voor 'elk' kind. In arrest O. en S., L. tegen Muutumaahanvaristo, C 356 11 en C 357 11 punt 50 staat ook al dat rechtmatige derdelanders, evenmin als unieburgers, ping ping ballen zijn = eruit knikkeren kan niet in de rechtsorde van de Unie: leest de Preambule bij het Handvest, versie 2016 en NIET in het Nederlands wegens de fouten (Pahladsingh dixit).

 Mvr Joost van BennekomInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator