De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 juli 2014

Klopt het dat het speciale weduwenbeleid is geschrapt waardoor iemand mocht blijven? UPDATE

 Voor de wet MoMi was er de mogelijkheid om in Nederland te blijven als je echtgenoot overleed. Dit naar aanleiding van de zaak van een Poolse mevrouw die zo'n 15 jaar geleden speelde waarbij mevrouw alles in Polen had opgegeven en met een Nederlander was getrouwd die goed geld en een eigen bedrijf had dat prima liep. Vervolgens overleed hij en zou zij alles hebben moeten verkopen en met kind naar Polen hebben teruggemoeten. Toen is die uitzondering in de VC gekomen.

Maar ik kan die regeling nergens in de huidige VC terugvinden. Misschien kijk ik er over heen maar het lijkt wel of dat weduwen/weduwnaars beleid ook is geschrapt net als die van de alleenstaande ouder zonder verzorgende kinderen in land van herkomst.

Dit zou dus zomaar kunnen betekenen dat iemand die als expat voor een Nederland bedrijf of voor de Nederlandse overheid in het buitenland werkt en daar met een locale vrouw/ man trouwt na zijn pensioen en terugkeer naar Nederland minstens 70 moet worden omdat mevrouw (of meneer) anders niet 5 jaar in Nederland een verblijfsvergunning heeft en na zijn/haar overlijden dan hun gemeenschappelijk huis moet verkopen en terug moet keren naar het land van herkomst.

Is dat inderdaad het geval?

Toch wel triest al die Pardonnen met grote groepen belanghebbenden en dat dan dit soort schrijnende zaken die misschien een paar keer voorkomen tussen wal en schip raken.

UPDATE

@luscuere
@
@wytzia Het staat nu in het #vreemdelingenbesluit wetten.overheid.nl/BWBR0011825/Ho… Overigens een wel erg generieke en onevenwichtige tegemoetkoming...


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator