De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 juli 2014

"De Arabische wereld verkennen" Cursus in Leiderdorp. Kan helpen in vreemdelingenrechtpraktijk


Bent u van plan als toerist of voor zaken naar het Midden-Oosten te reizen of heeft u geen reisplannen, maar wel interesse in de Arabische wereld? De Arabische cultuur omvat 27 landen en 350 miljoen mensen. Deze cursus geeft een breed inzicht in de achtergronden van de gewoonten, normen en waarden die ook binnen deze cultuur sterk kunnen verschillen.

De volgende thema’s komen aan bod: Arabische landen, cultuur, geschiedenis, taal, media, wijsheden en kunstuitingen zoals muziek, kalligrafie, literatuur en film. Verder de islam in de geschiedenis en in de huidige tijd, de Koran, de positie van de vrouw, islam en economie, islam en andere godsdiensten zoals het Christendom. Binnen deze thema’s worden actuele ontwikkelingen en gebeurtenissen besproken, zoals hoop en teleurstelling bij de Arabische lente, de rol van de Moslimbroederschap, de plek van het wahabisme en het opkomend salafisme, spanningen tussen soennieten en sjiieten en de relaties met het westen in het verleden en heden.

Lesmateriaal: Passend studiemateriaal wordt door de docent verstrekt (ca. 20 euro).


Cursusdetails

Cursusnr. 14/K40
Aantal lessen: 12
Woensdag 19.00 - 20.30 uur
Eerste les: 17 september 2014
Vervolg: wekelijks
Locatie: De Sterrentuin
Docent: Khaled Khaled
Prijs € 180,00

Opgeven hier: http://www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl/index.php?page=de-arabische-wereld-verkennen


Leiderdorp te ver? Dan misschien een boek....
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator