VACATURE: Stagiaire Migratie en Ontwikkeling (32 uur p.w.) bij Cordaid

 
 
 
Cordaid gelooft in een wereld zonder armoede en uitsluiting. Daar zetten we ons voor in, met hart en ziel. We streven naar een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin ieder mens telt. We staan voor kennis en talenten delen tussen Noord en Zuid, tussen boeren en bedrijfsleven, tussen activisten en beleidsmakers. Waar armoede, conflict en uitsluiting samenlevingen verscheuren, verbinden wij mensen en gemeenschappen. Ook staan we voor professionalisme, expertise en medemenselijkheid over alle grenzen heen, om het verschil te maken waar dat het hardst nodig is.
 
Hand in hand met ruim 800 gedreven partnerorganisaties in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika verbeteren wij structureel de levensomstandigheden van de armste en meest uitgesloten bevolkingsgroepen - de bottom billion. Dat doen we waar natuurrampen toeslaan, waar conflicten gemeenschappen verscheuren en waar onderontwikkeling gezinnen in de greep houdt van extreme armoede. In Nederland presenteren wij ons onder de namen Cordaid, Cordaid Memisa, Cordaid Mensen in Nood, Cordaid Kinderstem, Cordaid Microkrediet en Cordaid Bond zonder Naam.
 
Voor de Business Unit Cordaid Nederland zoeken wij een:
 
Stagiaire Migratie en Ontwikkeling (32 uur p.w.)
 
Tijdens je stage bied je ondersteuning aan het Migration And DEvelopment (MADE) project en netwerk. Dit project is opgezet in samenwerking met internationale partners uit verschillende regio’s met de ambities om een gezamenlijke lobby strategie uit te voeren en het netwerk op te bouwen in ontwikkelings- en migratiebeleid. Binnen dit netwerk leidt Cordaid de thematische werkgroep ‘Global Governance on Migration and Development.’
 
Wat je doet
Je ondersteunt de beleidsmedewerker bij het uitwerken en uitvoeren van het MADE project en de thematische werkgroep:
-           Onderzoek uitvoeren, dat als basis gebruikt wordt voor het schrijven van artikelen.
-          Volgen van politieke actualiteiten en besluitvorming rondom migratie en ontwikkeling.
-          Meehelpen met het schrijven van deze artikelen, maar ook nieuwsbrieven en materialen voor de websites.
-          Het opzetten van webinars: meedenken over de inhoud van deze webinars, versturen van uitnodigingen naar partners en logistieke taken en technische ondersteuning verlenen.
-          Ondersteunen en notuleren bij teleconferenties en vergaderingen.
-          Daarnaast zijn er mogelijkheden om geregeld interessante bijeenkomsten bij te wonen en daarover te rapporteren aan collega’s.
 
Wie je bent
-          Relevante opleiding op HBO/WO niveau in Migration Studies, International Development Studies of een studie gerelateerd aan Migratie en Ontwikkeling.
-          Affiniteit en/of ervaring met Migratie en Ontwikkelingsvraagstukken
-          Zelfstandige werkhouding
-          Communicatief en sociaal vaardig
-          Accuraat
-          Goede beheersing in de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Beheersing van Frans is een pré.
-          Je gaat goed om met ruimte voor eigen initiatief
 
Welke ervaringen neem je mee
Je kunt rekenen op een interessante stage waarin je veel kan leren op gebied van de ontwikkelingen van de Post 2015 ontwikkelingsagenda m.b.t. migratie & ontwikkeling. Je krijgt begeleiding maar er is zeker ruimte om eigen initiatief te tonen. De werkzaamheden kunnen eventueel samen gaan met een eigen stage opdracht. Je krijgt een kijk in de keuken van een grote ontwikkelingsorganisatie en in lobby en belangenbehartiging op internationaal niveau. Je maakt deel uit van een klein team dat zich inzet voor de belangen van migranten en nauw samenwerkt met migrantenorganisaties.
 
Vergoeding en duur van de stage:
De stage begint per 15 augustus 2014 en duurt 5 maanden. Je dient 4 dagen per week beschikbaar te zijn. Reis- en lunchkosten worden vergoed. Cordaid betaalt in voorkomende gevallen een kleine stagevergoeding.
 
Interesse?
Voor meer informatie of sollicitatie, stuur je CV en motivatie voor 23 juni a.s. naar Jeanine Kok; Jeanine.Kok@cordaid.nl
 



 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Voor een Haagse ambtenaar is het ongeloofwaardig dat een toerist naar Roermond wil reizen vanuit Amsterdam. Visumbezwaar ongegrond.