Eerst de hulp inroepen van de eigen autoriteiten zeer belangrijk bij asielzaken

In het geval van een asielaanvraag wordt de asielzoeker geacht eerst de hulp van zijn eigen autoriteiten te hebben ingeroepen voordat hij op een vliegtuig richting Nederland is gesprongen. Die hobbel hoeft alleen niet te zijn genomen wanneeeer dat gevaarlijk of bij voorbaar zinloos zou zijn. Nou lees ik in de jurisprudentie op het moment nog al wat zaken waarin de asielzoekers hebben aangegeven dat hun eigen politie zo corrupt is als de neten en ze daar geen hulp van konden verwachten. Maar vervolgens kijkt de Nederlandse overheid (en de rechters) naar landenrapportages waarin dat niet zo expliciet staat verkondigd. Er wordt dan bijvoorbeeld overwogen dat iemand dan toch bij een hogere instantie of bij de overheid in een andere plaats hulp had kunnen inroepen. En dat is ook zeker iets wat je je kunt afvragen. Immers Nederland moet een opvangplaats zijn voor mensen die vervolgd worden maar we moeten niet het werk van een ander land moeten doen die dat prima zelf kan. Het is echter van belang dat mensen met vluchtplannen zich realiseren dat een asielaanvraag goed onderbouwen eigenlijk al begint voordat je bent vertrokken. Doe die aangifte eerst en vertrek pas als het echt niet blijkt te helpen en zorg dat je het bewijs meeneemt. En dat geldt natuurlijk net zo voor identiteitspapieren en andere bewijsstukken. Zelfs krantenartikelen over de algemene situatie.



-------------------------- Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)