De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 maart 2013

COLUMN : Van Poolse held naar Polenmeldpunt

Er was eens een tijd dat bijna iedere Nederlander de namen van generaal Maczek en Sosabowski kende. Er was eens een tijd dat Polen synoniem waren aan bevrijders.
29 oktober 1944 is Breda bevrijd dankzij de Poolse 1e Pantserdivisie onder de leiding van generaal Maczek. Daarna volgde de zuidoever van de Maas, van Tholen via Moerdijk tot bij ’s-Hertogenbosch. Dezelfde divisie heeft Emmen, Veendam en Stadskanaal bevrijd.
En wie heeft niet gehoord van “een brug te ver”? De slag om Arnhem in september 1944, waar de Poolse parachutisten onder leiding van generaal Sosabowski gestreden hebben voor de bevrijding van Nederland
.
Drie generaties later. In de Nederlandse media is “de Poolse held van weleer” vervangen door “een dronken Pool van nu”. Artikelen over Polen die onder invloed van alcohol rijden en verkeersongelukken veroorzaken. Een Polenmeldpunt waar je geluidsoverlast, dronkenschap, verloedering of verlies van je baan kunt melden. Of een tsunami van Polen die naar Nederland komen om massaal een beroep te doen op ‘onze’ sociale voorzieningen.

Lees de rest van de column van Gosia in de eerste Poolse krant in Nederland hier: http://www.popolsku.nl/nl/nationaal-internationaal/column-van-poolse-held-naar-polenmeldpunt/


-------------------------- Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.Bookmark and Share
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator