VACATURE : Juridisch medewerker rechtbank Zutphen (griffier in de volksmond)

Vacaturenummer: RBZUT-201201846
Sluitingsdatum: 09/03/2012

Functie-omschrijving

Je verleent zelfstand (juridische) ondersteuning bij de voorbereiding, de behandeling ter zitting en de nabewerking van zaken. Je signaleert problemen, zoekt actief naar de benodigde informatie, herkent deze en legt verbanden tussen gegevens. Vervolgens benoem je de consequenties van bepaalde keuzen, toetst de voorstellen vanuit verschillende invalshoeken en komt met een goed afgewogen oordeel. Relevante details die de grote lijn ondersteunen worden door jou benoemd en door jou vastgelegd.

Zorgvuldigheid en accuratesse zijn hierbij essentieel. Je beschikt over de kwaliteit om keuzemomenten in de planning van een zaak of van een taakonderdeel te benoemen waardoor je laat zien te kunnen sturen op een balans tussen kwaliteit en kwantiteit. Een nieuwsgierige en leergierige instelling is vereist zodat je nieuwe informatie kunt integreren in bestaande kennis en je deze effectief kunt toepassen. Jouw schriftelijk taalgebruik is helder en bondig.


Functie-eisen

Je hebt een afgeronde hbo-opleiding rechten of een vergelijkbare opleiding. Een hbo-niveau is vereist. Ervaring op het gebied van vreemdelingenrecht strekt tot aanbeveling. Tevens dien je te beschikken over enig inzicht in juridische werkprocessen.
Werk-/denkniveau

Bachelor - HBO
Arbeidsvoorwaarden

Minimum salaris: € 2455 bruto per maand
Maximum salaris: € 3469 bruto per maand
Indicatie: Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur: 1 jaar
Minimaal aantal uren per week: 24
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden:

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer (jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Tevens heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Rechtbank Zutphen
Bij de rechtbank Zutphen dragen circa 300 medewerkers in een open, toegankelijke en vooruitstrevende organisatie bij aan de afhandeling van circa 70.000 rechtszaken op jaarbasis. Daarin worden zij ondersteund door moderne technische middelen en kennisinstrumenten. Voor de komende jaren zijn speerpunten van beleid: het leveren van een juridisch goed en begrijpelijk product, het actualiseren van het personeelsbeleid en het creëren van een transparante, efficiënte bedrijfsvoering. Van medewerkers wordt verwacht dat zij professioneel, klantgericht, communicatief en integer zijn. En daarnaast trots zijn op hun bijdrage aan de rechtspraak in Nederland.

De rechtbank bestaat naast de stafdiensten uit de sectoren civiel recht, bestuursrecht, strafrecht en kanton. Het bestuur wordt gevormd door de president, de directeur bedrijfsvoering en de vier sectorvoorzitters. De rechtbank Zutphen beschikt over vestigingen in Apeldoorn, Groenlo, Terborg en Zutphen.

Sector Bestuur
De rechtbank Zutphen bestaat uit vier sectoren: bestuursrecht, civiel, kanton en straf. De rechtbank wordt ondersteund door de afdeling Bedrijfsvoering. De sector Bestuursrecht behandelt beroepschriften en verzoekschriften op het gebied van - onder meer - sociale zekerheid, ruimtelijke ordening, bijstand, ambtenarenrecht (het regulier bestuursrecht), belastingrecht en vreemdelingenrecht. De sectorvoorzitter geeft leiding aan deze sector, daarin bijgestaan door de plaatsvervangend sectovoorzitter, het hoofd griffie en de office manager. Op dit moment bestaat de sector uit ongeveer 50 medewerkers. De sfeer binnen de sector bestuur is gemoedelijk en de onderlinge samenwerking is gericht op openheid en duidelijkheid.
Voor het rechtsgebied vreemdelingenrecht zijn wij op zoek naar 2 juridisch medewerkers.

Meer informatie over de sollicitatieprocedure: Naam: Anita van Lochem, plaatsvervangend sectorvoorzitter bestuursrecht
Telefoonnummer: 0575 - 59 3746

Bijzonderheden

De functie van juridisch medewerker is ingeschaald in schaal 9 bij 36 uur per week. Inschaling is mede afhankelijk van de door de kandidaat ingebrachte werkervaring. De omvang van deze twee functies zijn 36 uur en 24 uur. Graag in je sollicitatiebrief duidelijk vermelden of je op de parttime of fulltime functie solliciteert. De standplaats is vooralsnog Zutphen. Dit kan wijzigen in het kader van de reorganisatie (de Wet Herziening Gerechtelijke Kaart). De aanstelling vindt plaats op basis van detachering of een tijdelijk dienstverband voor een jaar.

De vacature wordt uitgezet binnen de rechtbank Zupthen, bij de rechtbank Zwolle, Almelo en Arnhem (onze fusiepartners), bij de mobiliteitsbank van het Rijk en extern buiten het Rijk. Bij gebleken geschiktheid is de selectievolgorde:
1. medewerkers rechtbank Zutphen, 2. medewerkers Rechtbank Zwolle, Almelo en Arnhem, 3. herplaatsingskandidaten binnen het Rijk, 4. externe kandidaten buiten het Rijk.


Solliciteren naar deze functie

Schriftelijk solliciteren

Stuur je curriculum vitae met begeleidende brief onder vermelding van vacaturenummer RBZUT-201201846 naar:

Rechtbank Zutphen
T.a.v. Afdeling Personele Zaken
Postbus 9008
7200 GJ ZUTPHEN

Bron: http://www.recht.nl/proxycache.html?cid=114710


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Voor een Haagse ambtenaar is het ongeloofwaardig dat een toerist naar Roermond wil reizen vanuit Amsterdam. Visumbezwaar ongegrond.