De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 juli 2011

'Canada laatste strohalm christelijke asielzoekers'

In Nederland uitgeprocedeerde christelijke asielzoekers voeren actie voor de Canadese ambassade. 


"Canada!" Klap-klap-klap. "Canada!" Op het grasveldje voor de Canadeze ambassade in Den Haag scanderen meer dan honderd Iraniërs, Afghanen en Irakezen de naam van het land waar zij hun hoop op hebben gevestigd.

"Canada!" Klap-klap-klap. "Canada!" Op het grasveldje voor de Canadeze ambassade in Den Haag scanderen meer dan honderd Iraniërs, Afghanen en Irakezen de naam van het land waar zij hun hoop op hebben gevestigd.

Het zijn christelijke asielzoekers die in Nederland uitgeprocedeerd zijn en niet terug willen naar de islamitische landen waar ze vandaan komen. Als (bekeerde) christenen vrezen ze daar voor hun leven.

Op het grasveld staat ook de 32-jarige Samir Kader Amin. "Zeven jaar geleden ben ik uit Zuid-Irak naar Nederland gevlucht", zegt hij. "Nu de situatie daar volgens de IND weer veilig genoeg is, mag ik hier niet meer blijven. Maar drie maanden geleden werd ik christen."

Daarom wil hij nu graag naar Canada. Wat de hoofdstad is van Canada? "Geen idee." De nationale sport? "Weet u, het interesseert mij niet. Ik wil gewoon leven. Waar, dat maakt mij niet uit."

Bij het hek voor de ambassade staat de Nederlandse Cora Rikken (40). Zij is de vrouw van Masoud Mohammad Amini, de voorganger van de Iraanse Koreskerk in Apeldoorn. "De Canadezen hebben een speciale regeling voor mensen die hier afgewezen zijn. Een tijd geleden is het enkelen van ons gelukt in Canada te komen. Het land is onze laatste strohalm."

Twee diplomaten stappen uit het gebouw, een man en een vrouw, beide in onberispelijk grijs met een rode maple leaf op de borst geprikt. Maar het hek blijft dicht. Tussen de stalen balken door overhandigt Rikken hen 300 asielaanvragen en een brief van de Koreskerk. "Geef ons alstublieft de kans weg te komen uit dit land", staat daarin.

De Canadeze diplomate aan de andere kant van het hek zegt: "Je moet in Berlijn zijn. Daar is het immigratiekantoor. Niet hier."

Rikken knikt. "Dat weten we. Maar daar kunnen we niet heen, omdat we onderweg opgepakt kunnen worden en velen van ons dan in de gevangenis komen. Kunt u dit doorsturen naar Berlijn?"

Dat wil ze wel. Ze schudt haar hoofd. "Meer kan ik niet doen. De situatie van deze mensen is heel moeilijk, dat begrijp ik. Maar u moet ze geen valse hoop geven."

bron: http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/2460430/2011/07/01/Canada-laatste-strohalm-christelijke-asielzoekers.dhtml

Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator