31 juli 2020

Zoekjaar / searchyear niet verlengd vanwege Corona

De groep buitenlandse mensen die lobbyden voor een verlenging omdat ze een paar maanden niet hadden kunnen solliciteren en werken kregen nul op rekest van het Ministerie van Justitie.

Hen werd verteld dat verlenging een wijziging in de wet- en regelgeving noodzakelijk maakte en dat dat niet zomaar kon (Wat dan met verblijfsvergunning conform beschikking minister?) en dat er bovendien ook de wil niet toe was omdat verwacht werd dat er veel interne Nederlandse werkloosheid zou komen.

Wat kunnen deze mensen doen? In mijn optiek dit telefoongesprek beschouwen als een mededeling waar bezwaar tegen open staat (speciale regeling in de Vreemdelingenwet) en in bezwaar gaan en vragen om zo'n conform beschikking minister vergunning omdat de omstandigheden die nu plaatsvinden niet in het beleid hebben kunnen verwerkt worden; Pandemie, onmogelijk kunnen reizen, lockdown.

Ik ga eens een mooi standaardje schrijven.

Boomjuridisch heeft een nieuw boek uitgebracht over het Bestuursrecht. - recensie en terugblik

Tijdens mijn studie in de vorige eeuw was bestuurskunde echt mijn nachtmerrie. Niet alleen was bestuurskunde zelf een samenraapsel van wetjes en de AROB, het tentamen een ramp omdat je na uren vragen beantwoorden ook nog een opstel moest schrijven dat wellicht moest gaan over een onderwerp waar je net weinig over te melden had wat toch een derde van je cijfer bepaalde maar ook het studieboek was echt vreselijk en de beste slaappil. Ik heb een hele reeks van hertentamens moeten doen.

U begrijpt dat dat voor mijn studenten en mijzelf later een punt was van grote hilariteit. Iets wat je echt het naarste vak tijdens je studie vond het vak maken waarin je ging werken en ook nog college in ging geven.  Wellicht dat het komt doordat de Awb zo anders is maar tegenwoordig vind ik bestuursrecht boeiend. Het is immers het procesrecht van het vreemdelingenrecht.

Boomjuridisch heeft een nieuw boek uitgebracht over het Bestuursrecht. Ik heb een exemplaar gehad. Het is zeker een boek wat goed gebruikt kan worden in het onderwijs maar ook voor de advocaten vreemdelingenrecht en de IND-ers is het een handig boek. Niet zozeer als een naslagwerk voor drie cijfers achter de komma maar voor het ontdekken van onderwerpen waar je nog niet of nauwelijks wat mee hebt gedaan in je praktijk of om gewoon eens even te checken of je kennis nog voldoende is. Juist bij de rechtbank gaan veel zaken stuk op het bestuursrecht en niet zozeer op het vreemdelingenrecht. In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op die beginselen van behoorlijk bestuur die de zweepslag zijn die een rechter kan toepassen op het bestuursorgaan dat steken heeft laten vallen.


In het boek worden voorbeelden en uitspraken in de tekst opgenomen en staan er kernwoorden in de marge. Dit maakt het goed leesbaar en begrijpelijk.

Ikzelf ga maar gewoon eens de boel van voor tot achter doorlezen op zonnige momenten op het balkon. Ik kan u zeker aanraden hetzelfde te doen.








Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: Murder is Old Bombay: a detective novel set in the Parsee community - Persians who had fled from Iran a few centuries prior - in the India of 1892.

 http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2020/07/murder-in-old-bombay-debut-novel-of-nev.html

Aanbevolen post

Wytzia Raspe over vluchtelingen, AZC’s, cruiseschepen en mensensmokkelaars

Mr. van de week is Wytzia Raspe. Zij is 25 jaar jurist vreemdelingenrecht in allerlei verschillende rollen. Sinds 2005 schrijft en blogt z...