VACATURE: Medewerker verwerken en behandelen bij de rechtbank Den Haag

Wat je gaat doen

Je verzorgt alle, waaronder de complexere, processen van de administratieve ondersteuning van een rechtsgebied. Je zorgt voor complete en correct ingedeelde (digitale) zaakdossiers door onder meer de binnengekomen processtukken, berichten en verzoeken te beoordelen op formele vereisten en waar nodig aanvullende informatie of herstel van verzuim te vragen. Je doet verzoeken af die standaard worden af- of toegewezen en neemt zo nodig contact op met de indieners, of zet deze door voor een juridische beoordeling. Je controleert of alle processtappen en -stukken correct en volledig zijn vastgelegd in het dossier. Je fungeert als vraagbaak voor de medewerkers verwerken en behandelen schaal 5.
Bij de administratieve voorbereiding van zittingen controleer je of het dossier volledig is voor zitting. Je zorgt waar nodig voor herstel of aanvullingen en verwerkt verzoeken om verdaging, uitstel, kortgeding of voorlopige voorziening, zo nodig na overleg met juridisch medewerkers of de rechter. Je voert alle administratieve voorbereidingen voor de zitting uit, informeert en roept partijen en andere betrokkenen op (tolken, deskundigen) en regelt zo nodig specifiek voorzieningen of faciliteiten voor de zitting. Bij sommige rechtsgebieden ga je als typist/ enquêtegriffier mee naar zitting. Ook verzorg je de administratieve verwerking na de zitting.
De administraties
De rechtbank kent meerdere administraties met een groot aantal verschillende werkterreinen, variërend van bestuursrecht, civiel, kanton, familie-, jeugd- en strafrecht. In totaal werken ongeveer 250 medewerkers in de administratieve ondersteuning. De werksfeer is bij elk rechtsgebied anders maar altijd informeel.
Wij hebben momenteel vacatures bij de teams voor Kanton Leiden/ Gouda, locatie Gouda, Strafrecht 2 (Kabinet RC), Bestuursrecht 2 en Familie.
  • Team Kanton Leiden/Gouda, locatie Gouda kent twee verschillende werkterreinen: civiele zaken (dagvaardingen en kortgedingen) en extrajudiciële zaken (arbeidsrecht, erfrecht en curatele, bewind en mentorschap)
  • Team Strafrecht 2 (Kabinet RC) voert strafrechtelijk vooronderzoek in zaken zoals: getuigenverhoren, voorgeleidingen, doorzoekingen, bezwaarschriftprocedures rondom processtukken en supersnelrecht.
  • Team Bestuursrecht 2 behandelt onder andere zaken op het gebied van het vreemdelingenrecht. Je kunt hierbij denken aan asielaanvragen, inburgering, gezinshereniging, visum- en paspoortzaken.
  • Team Familie behandelt een variëteit aan zaken: scheiding- en alimentatiezaken, adoptie, omgangsregelingen en gezagsvoorzieningen, alsmede een verscheidenheid aan overige zaken behorend bij de wetgeving conform Boek 1 BW.
Rechtbank Den Haag
Rechtbank Den Haag draagt zorg voor integere, tijdige en effectieve beslechting van geschillen, berechting van strafbare feiten en toezicht op curatoren, bewindvoerders en mentoren van kwetsbare personen en organisaties. De rechtbank behandelt per jaar circa 170.000 zaken. Omdat de Staat der Nederlanden in Den Haag is gevestigd, beslist de Haagse rechter vrijwel alle (civiele) zaken tegen de Rijksoverheid. Regelmatig gaat het dan om complexe, geruchtmakende of gevoelige zaken met een groot maatschappelijk belang of vergaande – mogelijk ook politieke – consequenties. Daarnaast heeft de Haagse rechtbank een aantal bijzondere bevoegdheden. Zo is de rechtbank bijvoorbeeld als enige bevoegd in octrooizaken, militaire ambtenarenzaken, zaken als bedoeld in de Wet Internationale Misdrijven en de overlevering van verdachten aan de bijzondere VN-tribunalen en het Internationaal Strafhof. Er werken circa 220 rechters. Zij worden bijgestaan door ruim 700 gerechtsambtenaren (juridisch medewerkers, administratief personeel en medewerkers van de bedrijfsvoering) De rechtbank is onderverdeeld in 15 teams. Daarvan zijn 12 teams aangeduid als juridisch inhoudelijk team. Deze teams bestaan uit rechters, juridisch medewerkers en administratief medewerkers, en zijn belast met de behandeling van het primair proces. Elk afzonderlijk team wordt aangestuurd door een teamvoorzitter. Deze vormt samen met het hoofd juridische ondersteuning en de leidinggevende administratie het Managementteam (MT)

Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens het cao Rijk, in te zien via www.caorijk.nl:
  • Een salaris in schaal 6 (€ 2.209,35 - € 2.871,26 op basis van 36 uur);
  • Verlof van 165,6 vakantie-uren per jaar (op basis van 36 uur per week);
  • Een individueel keuze budget waarmee je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. Dit budget bedraagt 16,37% van je bruto salaris. Hierin is de vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering opgenomen;
  • Pensioenopbouw volgens het ABP;
  • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer;
  • Ook heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wat we van je vragen

Als Medewerker verwerken en behandelen kan je op alle rechtsgebieden en bij alle teams de generieke administratieve processen uitvoeren op basis van de competenties zelfstandigheid, flexibiliteit, stressbestendigheid, resultaatgerichtheid en zelfontwikkeling. Je werkt dienstverlenend, klantgericht en accuraat. Ook ben je vaardig in het gebruik van digitale systemen, applicaties en communicatiemiddelen. Je bent communicatief vaardig, kan goed omgaan met veranderingen, je houdt van een dynamische werkomgeving en je kan goed samenwerken met collega's van verschillend niveau.
Rechtbank Den Haag vraagt van haar medewerkers dat zij ook bereid zijn om te rouleren naar andere teams binnen de rechtbank.
Verder heb je een hoge typevaardigheid of ben je hier op korte termijn geschikt voor te maken en ben je in staat om het gesproken woord direct foutloos om te zetten naar het geschreven woord, in die zin dat je in staat bent om vragen en antwoorden samen te vatten en in correct Nederlands op papier te zetten. Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen, heb je ook nog:
  • Mbo niveau 4 werk- en denkniveau, op basis van een afgeronde middelbare beroepsopleiding op niveau 4, eventueel aangevuld met relevante SSR-modules en een gedegen kennis van de administratieve processen, procedures en applicaties in de te ondersteunen zaakstromen;
  • uitstekende typevaardigheid;
  • minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
  • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou. Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan tot 27 juli 2020. Je brief richt je aan de voorzitter van de selectiecommissie, de heer P. Hasselman.
Geef daarbij in je brief aan naar welk team/rechtsgebied van de openstaande vacatures je interesse uit gaat.

Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen via e-mailadres: wervingenselectie.rb.denhaag@rechtspraak.nl. Let op: sollicitaties via de e-mail worden niet in behandeling genomen.
Solliciteren kan tot 27 juli 2020. De gesprekken staan gepland in week 33/ 34 (10 t/m 21-08-2020) Vanwege de geldende Corona-maatregelen kan er besloten worden dat de gesprekken niet op de rechtbank plaatsvinden maar op een andere wijze worden gevoerd, bijvoorbeeld via Skype. In het geval gesprekken op de rechtbank plaatsvinden nemen we hierbij de geldende maatregelen van de overheid en het RIVM te allen tijde in acht. Hetzelfde vragen wij van onze sollicitanten. Hierover word je dan ook persoonlijk geïnformeerd.
Bijzonderheden
  • Het betreft een contract voor bepaalde tijd van één jaar met een proeftijd van 1 maand;
  • Voor het team Kabinet RC gaat het om een functie voor 24 uur per week;
  • Voor de teams Bestuursrecht 2, Kanton Gouda en Familierecht gaat het om een functie voor 36 uur per week.
  • De selectiegesprekken vinden plaats in week 33 en week 34.
  • Een taaltoets maakt deel uit van de selectieprocedure. Voor het team Kabinet RC zal tevens een typetest onderdeel zijn van de selectieprocedure.
  • Wij verzoeken je uitsluitend te reageren, indien je aan alle de gestelde functie-, opleidings- en ervaringseisen voldoet.
  • De vacature wordt zowel in- als extern opengesteld, waarbij Interne kandidaten voorrang krijgen in het sollicitatieproces.
  • Ben je een verplicht Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat (VWNW)? Geef dit dan duidelijk aan bovenaan je brief. Wij ontvangen graag een bewijsstuk van je VWNW-status, bijvoorbeeld een besluit. Alleen dan kunnen we je sollicitatie in behandeling nemen. Verder informatie over VWNW .
  • Indien een VWNW-kandidaat heeft gereageerd dan vindt eerst het gesprek met de VWNW-kandidaat plaats voordat we verder gaan met de reguliere gesprekken. We verzoeken je hiermee rekening te houden.
  • Online screening, bijvoorbeeld via zoekmachines en ‘social networks’, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
  • We streven ernaar de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij, waarin iedereen de tijd en ruimte krijgt zich te ontwikkelen.
  • We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Forums over gezinshereniging

Vreemdelingenrecht advocaat "“Mijn accent zou Nederlandse cliënten met veel geld afschrikken.”

VACATURE: Senior regievoerder vertrek Dienst Terugkeer en Vertrek

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven