Zoekjaar-studenten vragen om hulp (met foto's van Hamdi die bij de demonstatie was)

Van het kastje naar de muur gestuurd voelen ze zich. Terwijl Nederland in een semi-lockdown zat verstreek het jaar dat zij op zoek konden naar een baan na hun studie. De IND was "dicht" en verlenging aanvragen is juridisch niet mogelijk. Alhoewel de mensen bij de IND aangaven dat er achter de schermen echt werd gezocht naar een oplossing worden mensen wanhopig. Hun studenten bijbaantjes zijn door bazen soms gestopt vanwege de Corona en andere werkgevers zijn soms niet bereid om zich nu in een verblijfsvergunning als wetenschappelijk medewerker te verdiepen.

Vorige week ging dan ook een deel van de groep protesteren in Den Haag. Het mocht in een hoekje bij het Centraal Station. Niet iedereen durft midden in een pandemie met de trein (mocht ook niet eigenlijk) of heeft er geen geld voor. Andere mensen waren in paniek op het laatste vliegtuig naar India gestapt en kunnen niet terug.

Als ik zo die groep hoor dan denk ik: visa voor kort verblijf werden zo verlengd. Visa vrije periode ook geen probleem. Waarom niet als hamerstuk al die Zoekjaarverblijfsvergunningen verlengen tot 1 september? Dan kunnen mensen zich voor een Master inschrijven of even nu Nederland weer vacatures plaatst dat sollicitatie gesprek houden. Bedenk ook dat naar landen als India ook niet kan worden gevlogen.

Hamdi heeft de foto's gemaakt










Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Forums over gezinshereniging

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Vreemdelingenrecht advocaat "“Mijn accent zou Nederlandse cliĆ«nten met veel geld afschrikken.”